All Ears festival Fredag

Improvisasjonsfest med banebrytende avantgardemusikk, fra inn- og utland.

Foto: Evan Jenkins

Dørene åpner 18:00 
Arrangementsstart 19:00 

I løpet av tre januardager flytter All Ears-festivalen inn på MUNCH. I festsalen kan publikum oppleve fire konserter denne fredagen.

Jim White & Marisa Anderson 
VAKA 
Naoko Sakata 
TEIP Trio & Lene Grenager 

Fra USA kommer Jim White og Marisa Anderson. En duo med bred erfaring på tvers av de ulike sjangrene. De tar meg seg inspirasjon fra rock, folk, blues og improvisasjon inn i musikken de spiller. Whites har spilt trommer med blant annet Dirty Three, Xylouris White, Cat Power, PJ Harvey og Bill Callahan. Anderson har på sin side gitt ut en rekke album som soloartist.  
 
VAKA er et spennende nytt pan-europeisk band, som samler fire distinkte musikere på scenen. Det resulterer i et lydbilde som er hypnotisk og rensende, der kaotiske rytmer og sang får sameksistere.  
 
VAKA består av:  
Elvin Brandhi – vokal, feltopptak, kassetter, vinyler, instrumenter 
Daniel Blumberg – vokal, gitar 
Joel Grip – bass 
Antonin Gerbal – trommer, perkusjon 
 
 
Naoko Sakata er anerkjent for sin fryktløse og intuitive improvisasjonsstil på piano. «Når jeg setter meg ned foran pianoet, forsvinner jeg som person», forteller hun om sin tilgang til musikken. «Det er ingen hindringer for min skapelse, og jeg følger ingen regler for hvordan musikken skal uttrykkes.» I Sverige har hun mottatt flere priser, deriblant P2 Jazzkatten og Alice Babs Jazz Award. 
 
TEIP TRIO fra Trondheim spiller organisk musikk med tekstur og melodi, som driver inn og ut av ulike lydlige rom. Den ukonvensjonelle oppstillingen av to bearbeidede elektriske gitarer og klarinett bidrar til spenning og særpreg i lyden deres, og utforsker ulike musikalske rom mellom dissonans og harmoni. Kveldens improvisasjon er et samarbeid med Lene Grenager – komponist og cellist med SPUNK og LEMUR. 

TEIP TRIO består av:  
 
Jens-Jonas Francis Roberts – klarinett 
Arne Bredesen – gitar 
Nicolas Leirtrø – barytongitar

Festivalen All Ears går av stabelen på MUNCH 13. - 15. januar 2023.  All Ears har i de siste 20 årene presentert den mest banebrytende avantgardemusikken fra den internasjonale improscenen. Improvisert musikk handler om å være tilstede i øyeblikket - både for utøverne og for publikum.