All Ears Festival Lørdag

Improvisasjonsfest med banebrytende avantgardemusikk, fra inn- og utland.

Dørene åpner: kl. 18:00 
Arrangementsstart: 19:00  

I løpet av tre januardager flytter All Ears-festivalen inn på MUNCH. I festsalen kan publikum oppleve fem konserter denne lørdagen.

Lasse Marhaug  
ØKSE 
Evicshen 
Mark Wastell / Maggie Nicols / Matilda Rolfsson 
Nice Things FULL COMMUNITY 

Lasse Marhaug har gjort en massiv innsats både på den norske og internasjonale musikkscenen. I tillegg til sin egen eksperimentelle musikk er han produsent (inkludert nyere album av Jenny Hval, Kelly Lee Owens, Okkyung Lee med flere), gjør mastering, omslagsdesigner, redaktør av Personal Best Magazine og filmskaper. På All Ears spiller han (endelig) en improvisert solokonsert med elektronikk, platespiller, gitar og effekter. Musikken kommer fra det samme musikalske landskapet som på hans nye kritikerroste album Context, en knusende samling av darkside-droner og maskinfeil. 
 
ØKSE er et nytt band med Savannah Harris og Mette Rasmussen. Navnet på gruppen er tatt fra redskapet øks - og ordet har flere forgreininger. Øksen er ett av  menneskehetens eldste verktøy,  og Ashe viser til en livskraft som går gjennom alle ting, levende og livløse. Ashe er strømmen som fører en videre i livet. Alle disse tolkningene av ordet kan brukes for å  beskrive ØKSEs frittflytende musikk.

ØKSE består av:  
Mette Rasmussen – saksofon 
Savannah Harris – trommer 
Petter Eldh – bass 
Val Jeanty – SoundChemist

Evicshen (alias Victoria Shen) er en lydkunstner, eksperimentell musikkutøver og instrumentprodusent basert i San Francisco. Den kaotiske gjør-det-selv-musikken hennes inneholder både analoge synthesizere og vinyl-/harpiksplater. I tillegg bruker hun selvbygde elektroniske instrumenter, som har fått sine egne navn: ‘Needle Nails’,  et instrument der akrylnegler er utstyrt med platespiller-stifter, samt  ‘Levitating speaker’ og ‘Noise Combs’ blir tatt i bruk under konserten.  
 
Mark Wastell / Maggie Nicols / Matilda Rolfsson er en anglo-skandinavisk trio som spiller sammen i anledning av årets All Ears. Vokalist Nicols er en veteran å regne, med en lang bakgrunn i den britiske frimusikkscenen. Wastell, på cello,  har spilt en sentral rolle både som musiker og som skjef for Confront plateselskap, som har en katalog på over 150 utgivelser. Rolfsson er en svensk perkusjonist med base i Trondheim, som inkorporerer dans og bevegelse i sin musikk.

Nice Things er et musikkkollektiv med tilknytning til det nye Oslo plateselskapet Nice Things. Med Nice Things FULL COMMUNITY inviterer de til en åpen og inkluderende musikkøkt, som vil gjenspeile det store mangfoldet av improvisasjonsstemmer som har tillhold i dette kollektivet.  

Festivalen All Ears går av stabelen på MUNCH 13. - 15. januar 2023.  All Ears har i de siste 20 årene presentert den mest banebrytende avantgardemusikken fra den internasjonale improscenen. Improvisert musikk handler om å være tilstede i øyeblikket - både for utøverne og for publikum.