Sofies rom

Velkommen til Sofies rom, en interaktiv installasjon for barn.

Utstilling

10. etg
Vises til 11.08.2024

Kunstnerne Roza Moshtaghi og Ronak Moshtaghi har forvandlet utstillingssalen til et landskap i svart-hvitt, der det mørke er kilde til mysterier, magi og kreativ kraft. En innglasset fontene spruter svart maling ut i rommet, og pumper opp mørke historier, minner og gjenferd.

Veggene i rommet er magnetiske og dekket av former. Noen av disse er hentet fra bildene til Edvard Munch. Når du flytter dem rundt, blir de til nye bilder, fortellinger og mønstre. Ved hvert besøk kan du fortsette der noen andre avsluttet og etterlate dine egne fantasier og beskjeder. Fontenen er som en portal mellom fortid og nåtid; en spøkelsesaktig arv fra de som kom før til dere som står her nå.

Søstrene Roza (f. 1985) og Ronak Moshtaghi (f. 1987) er født i Teheran og bor i dag i henholdsvis Oslo og Berlin. Roza er utdannet koreograf, og jobber med dans og utvidet koreografisk tenkning. Ronak er utdannet billedkunstner, og arbeider i skjæringspunktet mellom tegning, skulptur og installasjonskunst. Duoen samarbeider jevnlig og påvirker hverandres arbeid kontinuerlig.

Musikken i rommet er komponert av Gao Kacirek.

Sofies rom er det tredje prosjektet i Kom tenk med oss! – MUNCHs serie av ambisiøse og omsluttende kunstinstallasjoner for barn.

Video fra utstillingen

Velkommen til Sofies rom – en leken og interaktiv utstilling for barn!

  • Utstillingen er laget av