Munchs minner

Hvilket bilde har barn av Edvard Munch, en godt voksen kunstner fra en annen tid? I en leken, interaktiv opplevelse i museets lobby inviterer vi barn og unge til å tre inn i Munchs kropp og bli en del av hans verden.

Interaktiv opplevelse

Lobby, 1. etg
22.10.2021 – 30.06.2022

Edvard Munch var ikke bare en verdenskjent kunstner. Han var også et levende menneske med særheter, uvaner, ting som irriterte han, ting han likte, venner og uvenner. Men det er kanskje ikke alltid denne versjonen barn møter når de leser og lærer om Norges største kunstner i dag.

I en ny, interaktiv installasjon i museets lobby inviterer vi barn til å tre inn i Munchs egen kropp og bli en del av hans verden, enten det dreier seg om et bohemunivers i Berlin, et klinikkopphold i København eller et kjærlighetsmøte ved Oslofjorden. Sentrale situasjoner fra Munchs liv skildres med humor og overskudd i scener hvor vi blant annet møter en tiger på sykebesøk, en seilende hest og Munch som danser med rockering.

Ved hjelp av et lerret med usynlige sensorer kan barna selv styre Munchs bevegelser og bestemme hvordan han skal slå seg løs. Er flere barn sammen, kan man bebo flere karakterer i Munchs univers – for eksempel den forføreriske musen Dagny Juel, den temperamentsfulle forfatteren August Strindberg eller Munchs første kjærlighet, Milly Thaulow. Eller hva med å innta kroppen til en tedrikkende tiger? I Bjørvika gir vi barn i alderen 5-12 år en helt spesiell og morsom digital velkomst, hvor Munchs omgivelser og hans omgangskrets får leve videre på deres premisser.      

Inspirasjon

Selv om situasjonene og personene vi møter i Munchs minner, er karikerte, har de rot i Munchs liv og omgangskrets. Her får du vite mer om inspirasjonen bak opplevelsen.

Vi får se Edvard Munch i tre scener, der han interagerer med forskjellige personer og dyr som spilte en rolle i livet hans. Uansett om rollen var stor eller liten, var de alle viktige – og alle bidro til at Munch ble Munch.   

FEST

Edvard Munch var del av flere banebrytende kunstner- og forfattermiljøer, først hjemme i Kristiania da han var i 20-årene, og senere i Paris og Berlin.

HVILE

Scenen er inspirert av Munchs opphold på en nerveklinikk i København, der han som følge av stress og lang tids overdrevent alkoholbruk skrev seg inn i 1908.

NATUR 

Denne scenen sammenfatter Munchs livslange kjærlighet til naturen, og spesielt til kysten og fjorden.