Min Munch: Tracey Emin on Modell ved kurvstolen

Den britiske kunstneren forteller om et av sine favorittverk av Edvard Munch, Modell ved kurvstolen.

Først ut er den britiske kunstneren Tracey Emin, som forteller om verket Modell ved kurvstolen, som hun leser en hel historie inn i. 

Som kunstner har Munch hatt en enorm påvirkning på meg, gjennom hele livet mitt.

Tracey Emin

Edvard Munch: Modell ved kurvstolen. Olje på lerret, 1919-21. Foto © Munchmuseet

Om Tracey Emin

Tracey Emin f. 1963 bor og arbeider i London, England og Frankrike. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd på slutten av 1990-tallet med en kunst som både var selvbiografisk og selvutleverende. Emin arbeider i et vidt sett av medier og materialer; tekstilapplikasjoner, dagboknotater, tegninger, malerier, neontekster, skulpturer og filmer.

Siden 2000-tallet har hun stilt ut på prominente kunstinstitusjoner som Kunstmuseum Bern, Victoria & Albert Museum, Hayward Gallery, Tate Britain, Leopold Museum i Wien og Musee d’Orsay i Paris. Hun ble valgt til å være den britiske paviljongens kunstner på Venezia-biennalen og ble i  2011  utnevnt til Professor i tegning ved Royal Academy of Arts i London. Emins kunst er å finne i flere offentlige og private kunstsamlinger over hele verden som Hara Museum, Tokyo; Museum of Modern Art, New York; National Portrait Gallery; London, Tate Britain; London og Centre Georges Pompidou; Paris.  

I serien Min Munch snakker vi med mennesker med et nært forhold til Edvard Munchs kunst. De forteller om sitt favorittbilde av Munch, og om hvorfor akkurat dette betyr så mye for dem.