Cory Arcangel

Hail Mary (2022)

Hail Mary er en Twitter-bot som automatisk lager komposisjoner til klokkespillet i Oslo rådhus. Kunstverket er laget av kunstner og musiker Cory Arcangel. Stykkene vil spilles av klokkenist Laura-Marie Rueslåtten den første lørdagen i hver måned gjennom utstillingsperioden.  

Teknologi fra senmiddelalderen er faktisk det kulturhistoriske opphavet til det moderne klokkespillet. Allerede for 500 år siden kunne klokkene programmeres til å automatisk ringe ut melodier. De varslet byens befolkning om viktige hendelser: ikke så ulikt hvordan Twitter, og sosiale medier, fungerer i dag.   

Hvor: I tillegg til installasjonen i museet, spilles komposisjonen live fra klokketårnet ved Oslo Rådhus, ved klokkenist Laura-Marie Rueslåtten. Ved optimale værforhold høres klokkespillet over store områder i Oslo sentrum. 

Når: Den første lørdagen i måneden kl. 11 (1. oktober, 5. november og 3. desember). 

Bestillingsverk for MUNCH og FRONTInternational: Cleveland Triennial for Contemporary Art.

Fremføringer av verket i Oslo gjøres i samarbeid med Oslo Rådhus ved klokkenist Laura-Marie Rueslåtten.  

Cory Arcangel (f. 1978 USA, basert i Stavanger, Norge) arbeider som kunstner, komponist, kurator og entrepenør. Han hacker teknologiske systemer og bedriftsestetikk for å poengtere absurde tendenser og trender. I 2014 lanserte han et forlag og klesmerke under navnet Arcangel Surfwear, og mange av kunstprosjektene hans er tilgjengelige med åpen kildekode på nett.