Cory Arcangel

Hail Mary (2022)

Med sine 49 bronseklokker er klokkespillet i Oslo rådhus Nordens største.

En programmeringsteknologi fra senmiddelalderen er det kulturhistoriske opphavet til det moderne klokkespillet, og allerede for 500 år siden kunne klokkene programmeres til å automatisk ringe ut melodier på slaget hver time. Klokkespill varslet byens befolkning om viktige hendelser, og nådde et større område jo større klokkene var. Hail Mary er en Twitter-bot som automatisk genererer komposisjoner til klokkespillet, laget av kunstner og musiker, Cory Arcangel. I dag kan man si at Twitter har tatt over rollen som den største klokken. Stykkene vil spilles av klokkenist Laura-Marie Rueslåtten, fra Oslo rådhus den første lørdagen i hver måned gjennom utstillingsperioden.

Bestillingsverk for MUNCH og FRONT International: Cleveland Triennial for Contemporary Art.

Cory Arcangel (f. 1978 USA, basert i Stavanger, Norge) arbeider som kunstner, komponist, kurator og entrepenør. Han hacker teknologiske systemer og bedriftsestetikk for å poengtere absurde tendenser og trender. I 2014 lanserte han et forlag og klesmerke under navnet Arcangel Surfwear, og mange av kunstprosjektene hans er tilgjengelige med åpen kildekode på nett.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer