PROGRAM DAG 1: Tekst på MUNCH, Vol. 1. Uferdig

MUNCH, Bjørvika
Edvard Munchs plass 1

  FREDAG 10. SEPTEMBER

 • 16:00 // HOVEDINNGANG // Dørene åpner (klikk på programpostene for mer info)

  Mingling i festivalområdet i 1. etasje, med åpen butikk og servering i MUNCH deli & kafé. 

 • 16:30 // AMFI // Lesesirkel med kunstnerkollektivet Carrie

  Edvard Munch hadde sin egen måte å skrive på. Han brukte tekst for å samle løse tanker og utforske ideer, og notatbøkene hans er fulle av bearbeidelser og overstrykninger. Lite av det Munch skrev kan regnes som «ferdig» i tradisjonell forstand – i stedet kan det forstås som spontane nedtegnelser og litterære utkast.

  Bli med på en felles lesning av Munchs tekster sammen med kunstnerkollektivet Carrie, som jobber i skjæringspunktet mellom scenekunst, billedkunst og litteratur.

  Begrenset antall plasser. Gratis påmelding her for de som har fredagspass. 

 • 18:00 // FESTSAL // Etter Munch: «Jordens fordømte» av Sumaya Jirde Ali // Etter Munch: «Paolo» av Felipe «Fela» Orellana Castro // Ordet er ikke ditt lenger: Samtale mellom Felipe «Fela» Orellana Castro & Camara Lundestad Joof // Upublisert: Anne Karine Thorbjørnsen, Catharina Stoltenberg, Josef Yohannes & Aon Raza

  Etter Munch: «Jordens fordømte» av Sumaya Jirde Ali
  Forfatter, dikter og redaktør for tidsskriftet Fett Sumaya Jirde Ali leser diktet «Jordens fordømte», som er hennes reaksjon på en av Edvard Munchs uferdige tekster. Diktet er skrevet til antologien bare et øieblik, som gis ut i forbindelse med festivalen.

  Etter Munch: «Paolo» av Felipe «Fela» Orellana Castro
  «Paolo» er en nyskrevet dialog av hiphop-artist og skribent Felipe «Fela» Orellana Castro, og hans reaksjon på en av Edvard Munchs uferdige tekster. Dialogen er skrevet til antologien bare et øieblik og på festivalen fremføres den av Fela selv og hiphop-danser og skuespiller Georgia May Anta.

  Ordet er ikke ditt lenger: Samtale mellom Felipe «Fela» Orellana Castro og Camara Lundestad Joof
  Hva skjer når dramatikerens ord overlates til regissører og skuespillere? Og kan tekster skrevet for scenefremføring noen gang regnes som ferdige? Felipe «Fela» Orellana Castro er hiphop-artist, skuespiller og skribent, og en av forfatterne bak den kritikerroste forestillingen Blokk til Blokk som vant Oslo bys kunstnerpris i 2019. Camara Lundestad Joof er scenekunstner, dramatiker og forfatter. Hennes nyeste stykke De må føde oss eller pule oss for å elske oss har premiere på Nationaltheatret i oktober.

  Upublisert: Anne Karine Thorbjørnsen, Catharina Stoltenberg (Smerz), Josef Yohannes og Aon Raza presenterer upubliserte tekstarbeider.

 • 20:15 – 21:15 // PAUSE

  Mingling i festivalområdet i 1. etasje, med åpen butikk og servering i MUNCH deli & kafé. 


 • 21:15 // FESTSAL // Uferdig snakka: Samtale mellom Constance Tenvik & Inti Wang // Mini-konsert med Mette Henriette

  Constance Tenvik er utdannet kunstner, Inti Wang kommer fra motefeltet. Begges praksis – der tekst like gjerne opptrer som broderi på en joggedress, billedtekst til et iscenesatt selvportrett på Instagram eller narrativ i installasjonsform – spilles ut i skjæringspunktet mellom kunst- og motefelt, så vel som mellom ulike genre og uttrykksformer. Tilsynelatende forholder verken Tenvik eller Wang seg til etablerte kategorier av noe slag. Hvilken rolle spiller det uferdige i deres åpne og grenseoverskridende praksiser?

  Mette Henriette er en norsk samisk musiker, saksofonist og komponist. Hun debuterte i 2015 på det tyske plateselskapet ECM som en av de yngste musikerne i selskapets historie. På tekstfestivalen fremfører hun komposisjonen Čieđđa, fas, som er hennes respons på en av Edvard Munchs uferdige tekster og laget spesielt til antologien bare et øieblik.

 • 22:30 – 00:00 // MUNCH deli & kafé // DJ Renée Reif & Maja Hattvang

  Renée har spilt på Oslos klubber i ti år og Maja har danset der like lenge. Til vanlig jobber de i konkurrerende forlag, men denne kvelden forenes de bak spakene i kaféområdet i 1. etasje. 

 • 00:00 // Slutt

Til festivalsiden

Se lommeprogram for lørdag

Smittevern og praktisk info

Smittevern har høyeste prioritert når vi arrangerer festival i nye MUNCH. Vi har innarbeidet gode rutiner på huset og forholder oss til gjeldende restriksjoner. Om vi forblir på trinn 3 av gjenåpningen, vil vi ha servering i 1. etasje, og ikke inne i Festsalen. 

Det er satt av luftige pauser, slik at det skal være mulig å sikre seg servering under hele festivalen. Det vil også være mulig å bestille god mat og drikke i nyåpnete MUNCH deli & kafé, som vi anbefaler alle å sjekke ut. Festivalen avsluttes også i kaféen  som vil være holdt av eksklusivt for festivaldeltakerne og der vi har mulighet for full servering. For øvrig åpner vi vår nye restaurant  i september. Den er lokalisert sammen med baren Kranen i 13. etasje, som byr på Oslos beste utsikt.

Mer om MUNCHs serveringssteder 

Tekst på MUNCH, vol.1 
Uferdig
10. - 11.09. 2021

Medlemsbilletter

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer