MINIMUNCH Barnas kunstdag

En søndag i måneden er MUNCH dedikert til barna. Vi inviterer til kunstaktiviteter, og lekne omvisninger.

Arrangement

MUNCH
06.02.2022 11:00
06.02.2022 12:00
06.02.2022 13:00
06.02.2022 14:00
06.03.2022 11:00
06.03.2022 12:00

Vi ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser. 

Passer for: barn fra 2-10 år, i følge med voksne
Pris: 50 kr pr barn, inkludert inngang til museet. Voksne kjøper ordinær inngangsbillett

Program Søndag 6. februar

MUNCH inviterer vi til impro-omvisning, dans i en kunstinstallasjon og verksted der barna får lage kollasjer og trykk. I tillegg åpner den interaktive opplevelsen Hjernelabyrinten  i 9. etasje denne helga. 

Vil du være med på impro-omvisning i utstillingene med Det andre teatret?

Det andre teatret er Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. I museet inviterer skuespillerne barn og voksne til en utradisjonell og improvisert omvisning: «Du skal ikke tro på alt du hører, men det kan jo hende det er sant, at Munch hadde superkrefter og jobbet om natten».

Har du lyst til å lage egne tegninger og trykk – basert på et maleri av Edvard Munch?

I publikumsverkstedene holder kunstner Gunvor Nervold Antonsen kollasje- og trykkeverkstedet Vinternatt. Stjernenatt.

Gunvor Nervold Antonsen er en kunstner som jobber med mange ulike materialer. I likhet med Edvard Munch rommer kunsten hennes poesi og varme, samtidig som den er røff i utrykket. Gunvor jobber for tiden selv med store tre- og tekstilarbeider, der stjernehimmelen er et hovedmotiv.

I dette verkstedet utforsker vi Munchs stjernenatt-motiver gjennom en blanding av tekstil-collage, tegning og trykk.

Vil du leke i labyrinten?

Denne helgen åpner museet den interaktive kunstinstallasjonen Hjernelabyrinten, skapt av kunstneren Jennie Bringaker. Installasjonen er inspirert av Munchs frie og utprøvende metoder, og av hjernens kreative og logiske potensial. Vi har rett og slett skapt et publikumsverksted for alle som liker å leke! I Hjernelabyrinten kan du skrive og tegne på veggene, utforske på egenhånd eller bare ta en pust i bakken. Denne søndagen er dansekollektivet Supernova til stede i rommet og utforsker Hjernelabyrinten alene og sammen med barna.

Program søndag 6. mars

Museet inviterer til impro-omvisning, dans i en kunstinstallasjon og verksted der barna får male i Munchs ånd.

Vil du være med på impro-omvisning i utstillingene med Det andre teatret?

Det andre teatret er Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. I museet inviterer skuespillerne barn og voksne til en utradisjonell og improvisert omvisning: «Du skal ikke tro på alt du hører, men det kan jo hende det er sant, at Munch hadde superkrefter og jobbet om natten».

Har du lyst til å male på et stort lerret?

I publikumsverkstedene holder kunstner Jorunn Hancke Øgstad et eksperimentelt malerverksted i Edvard Munchs ånd. Der skal det jobbes lag på lag med vann, tekstilfarge og sjablonger. Hver lille venne eller familiegruppe får et stort lerret til å eksperimentere på,  med kyndig veiledning fra Jorunn. Vi vet ikke helt hvordan malingen og vannet oppfører seg, men det gjorde heller ikke Munch når han prøvde seg frem. Etter verkstedet er over blir maleriet et fargerikt festplagg til å leke videre med.

Vil du leke i labyrinten?

I 9. etasje finner dere den den interaktive kunstinstallasjonen Hjernelabyrinten, skapt av kunstneren Jennie Bringaker. Installasjonen er inspirert av Munchs frie og utprøvende metoder, og av hjernens kreative og logiske potensial. Vi har rett og slett skapt et publikumsverksted for alle som liker å leke! I Hjernelabyrinten kan du skrive og tegne på veggene, utforske på egenhånd eller bare ta en pust i bakken. Denne søndagen er kunstneren Amir Asgharnejad tilstede og aktiviserer Hjernelabyrinten med barna gjennom å tegne brokker av en fortelling som barna får være med å fabulere og tegne videre på.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer