MINIMUNCH: Barnas kunstdag verksted

En søndag i måneden er MUNCH dedikert til barna, og vi inviterer til kunstaktiviteter.

Arrangement

Publikumsverksted
24.03.2024 10:15
24.03.2024 11:15
24.03.2024 13:15
24.03.2024 14:15

Passer for: barn fra 3-12 år i følge med én voksen
Varighet: ca 60 min.
Sted: Oppmøte i lobby, kom gjerne 15 min i forkant

Våren 2024 setter flere av utstillingene på MUNCH søkelys på natur og økologi. På Barnas kunstdag i januar, mars og mai, inviterer vi barn og voksne til å lage pigmenter og maling av naturmaterialer, for så å male med fargene sammen med en profesjonell billedkunstner. Hvilke planter og mineraler som brukes, vil variere fra gang til gang. 

24.mars

Mer informasjon kommer.

11.februar

Fargeverksted med naturlige pigmenter 

Sarah Vajira Lindström er utdannet innen tekstil ved Royal College of Art og Central Saint Martins i London. Hun arbeider hovedsakelig med forming av tekstil og naturlige pigment, men eksperimenterer og bruker også andre materialer og medium som plast, lateks, fotografi og collage. Sentralt ligger en utforskende inngang til materialene gjennom bruk av både tradisjonelle og høyst ukonvensjonelle håndverksteknikker. Hun er interessert i vitenskapens og medisinens historie og henter inspirasjon fra vitenskapelige metoder i sitt arbeide. Les mer om Sarah sitt arbeid her.

I verkstedet  under Barnas Kunstdag skal barna få undersøke hvilke farger vi kan hente fra naturen og særlig fra matvarer. Denne gangen har Sarah fått tak i matavfall fra restauranten i museet som vi skal lage malerfarger av. Vi skal bli nærmere kjent med fargene de forskjellige vekstene gir, og se hva som skjer når de blandes.

Foto: Kilian Munch (c) Munchmuseet