Ultima: Øyunn - Aspects

Et trommende multitalent kommer deg til følelsesmessig unnsetning.

Foto: Camilla Winther

Dørene åpner 20:00
Arrangementsstart 21:00
Varighet: ca 60 min
Sitteplasser

Øyunn er en trommeslager, kunstner og utøver som jobber på tvers av mange kunstformer. Hun har bakgrunn i improvisasjon, og lager musikk i skjæringspunktet mellom pop, hip-hop og indie. Hun synger, rapper og spiller trommer. 

Til Ultima lager hun et helt nytt verk, der hun kombinerer film, performance og musikk. Hun bruker en utvidet besetning som inkluderer modulære synthesizere, trompet, bass og trommer. 

Øyunn vil benytte seg av de unike rommene Ultima tilbyr for å utforske temaer som mellommenneskelige forhold, støtte/undertrykkelse/hierarkier, angst og behovet for tilknytning til andre mennesker. I samarbeid med filmskapere og medmusikanter vil disse temaene bli uttrykt gjennom bilder og musikk. 

Medvirkende:  
Øyunn – komposisjon, tekst, trommer, performance 
Jens Mikkel – bass
Jakob Eri Myhre - trompet, elektronikk, vokal
August Korsgaard – piano, synth
Simon Littauer – elektronikk, modular

I 2021 var Øyunn, i tillegg til å jobbe med egen musikk, også skuespiller og musiker i Tour de Chambre ved Det kongelige teater i København. Hun komponerte også musikken til forestillingen. De siste årene har hun bidratt med trommer og vokal på en rekke utgivelser og turneer med artister som Efterklang, Bugge Wesseltoft og Troels Abrahamsen.

Denne konserten er en del av Ultimafestivalen (15. – 24. september), hvor mangfoldet av nyskapende musikk kan oppleves på arenaer over hele Oslo. Festivalen er støttet av Kulturrådet og Oslo kommune. Mer om Ultima på MUNCH