Debatt: The Waterfront Ideas

Er koalisjonsregjeringer konstruktiv kompromissmaskin eller garantist for krisemålinger? Det koster å inngå kompromisser og sitte i regjering. SV, Sp, Krf, Venstre og Frp har alle smakt på slitasjeskadene en samarbeidsregjering kan medføre. Allikevel har koalisjonsregjeringer vist seg svært styringsdyktige.
Deloittehuset/DIGITAL

Selv om Erna Solberg har takhøyde for partienes behov for å synliggjøre egen politikk, har det kostet dyrt. Er åpen krangling et bevis på raushet eller mytteri?

Frp fikk nok - er livet i opposisjon den sikreste måten å beholde velgere på? Prioriterer de små regjeringspartiene egen oppslutning over ansvaret det er å styre landet? Og hvorfor er det så fordømt vanskelig å samarbeide i politikken når andre deler av samfunnslivet ser ut til å få det til?

Arrangementet er fullt, men kan følges live via Facebook eller på nettsiden til The Waterfront Ideas

Du møter:

  • Johannes Berg, valgforsker ved institutt for samfunnsforskning, UiO 
  • Frøy Gudbrandsen, redaktør Bergens Tidende  
  • Sigbjørn Aanes, rådgiver, tidligere statssekretær for statsminister Erna Solberg 
  • Björn Lindahl, tidl. korrespondent fra Svenska Dagbladet, sjefsredaktør for Arbeidsliv i Norden 
  • Christian Strand (NRK) leder debatten 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

Sted: Deloittehuset, Dronning Eufemias gate 14, 0191 Oslo

Om The Waterfront Ideas

Debattserien The Waterfront Ideas er et samarbeidsprosjekt mellom MUNCH og Deloitte Norge.

Hvor ofte har du sett en debatt i Norge, og tenkt at «der lærte jeg lite nytt, det var bare velkjente aktører som slo hverandre i hodet med de samme gamle argumentene en gang til»?

Samfunnsdebattene blir dominert av politiske interesser, eller av særinteressegrupper med sterk argumentasjon. Kulturlivet eller næringslivet trekker seg ofte ut av debatten, eller ønsker ikke av ulike grunner å delta. Vi ser også relativt sjelden den helt kontroversielle stemmen, eller den banebrytende nye – kanskje farlige – tanken. Mange debatter følger vante og trygge spor med velkjente stemmer som aktører.

The Waterfront Ideas er en ikke-kommersiell debattarena, med enkeltarrangementer som avholdes hos Munchmuseet eller i Deloittehuset i Oslo.

Arrangementene er åpne for alle som ønsker å delta.