STEMMER: Skeiv fremtidsspekulering Samtale

Hvordan ser de neste femti årene ut for den skeive kampen?

Bilde: Arthur Xavier Wonder Samma (foto: Aida Mahmody), Camara Lundestad Joof (foto: Maria Gossé) og Haakon Aars (foto: privat)

Dørene åpner 16:30  
Arrangementstart 17:00   

For litt over 50 år siden ble sex mellom menn avkriminalisert i Norge. Til tross for flere historiske fremskritt siden da, viser tiden vi lever i at rettigheter som for lengst er vunnet, kan gå tapt.

Hvilke seiere ønsker vi å oppnå, og hvilke tilbakeslag bør vi frykte? Hva betyr kjønn og seksualitet for oss i fremtiden – går vi mot en mer flytende fremtid, blir det større likhet eller mer mangfold? Og hva er det som vil regnes som «skeivt» i 2073?   

Haakon Aars møter Arthur Xavier Wonder Samma i en samtale moderert av Camara Lundestad Joof.

Samtalen blir holdt på norsk og presenteres i samarbeid med Oslo Pride.  

STEMMER er en samtalearena som løfter mangfoldet av nye meningsbærere og peker på de mest interessante ideene. Serien er et samarbeid mellom MUNCH og Deloitte

Camara Lundestad Joof er en norsk-gambisk forfatter, scenekunstner og dramatiker. Hun er husdramatiker på Nationaltheatret, rådsmedlem i Norsk Kulturråd og er ofte engasjert i den offentlige debatten rundt interseksjonalitet, antirasisme og skeive rettigheter. 

Arthur Xavier Wonder Samma er en 24 år gammel transmann fra Bergen, Tanzania og Sør-Afrika. Han studerer datasikkerhet, jobber i et teleselskap og er opptatt av inkludering og representasjon.

Haakon Aars er spesialist i klinisk sexologi, lege, psykiater og forfatter og har særlig erfaring fra arbeid med mannlig seksualitet og mangfold. Han har vært en pionér innen hiv-aktivisme og homofiles rettigheter siden 1980-tallet. Han jobber på Institutt for klinisk sexologi og terapi i Oslo som veileder og foredragsholder og også som frilansskuespiller.