Echoic Choir – Stine Janvin & Ula Sickle Performance

Ser vi dansegulvet med nye øyne, nå som det er så lenge siden vi har danset i samme rom? Dette utforskes i Stine Janvin og Ula Sickles nye performance, som har norgespremiere på MUNCH.

Arrangement

Festsal

Foto: Paris Tsitsos

I et nytt samarbeid mellom vokalist Stine Janvin og koreograf Ula Sickle, Echoic Choir, manes dansegulvet frem i ny form.

I kjernen av verket ligger den nærmest rituelle handlingen det er å samles på en nattklubb i de små timer. Basert på kraften i akustisk stemmebruk og romlig resonans ønsker prosjektet å lage en kollektiv og sanselig opplevelse for alle innvolverte.  Utøvere og publikum deler det samme gulvet, ikke ulikt hvordan rommet tas i bruk på en nattklubb. Lyden, koreografien og de visuelle aspektene av verket, som for eksempel lyset, lager en sterk synergistisk opplevelse for tilskuerne.

Arrangementet har 18-årsgrense.
Merk: Fremførelsen bruker strobelys.

Covid-19 pandemien førte med seg en ny virkelighet, og gjorde det umulig å samles på klubb. Echoic Choir har valgt å bruke reglene for fysisk distanse som et kunstnerisk parameter. Å igjen innta dansegulvet og alle dets sanselige minner, i en ny setting, inviterer til nye perspektiver på et velkjent scenario. Tilskuerne er invitert til å delta i verket ved å lytte, og ved å bruke sin fysiske tilstedeværelse – for å kroppsliggjøre et ritual gjenoppstått i nye former.

Se også: Gratis kunstnersamtale med Stine Janvin & Ula Sickle

Den stavanger-baserte vokalisten, performance- og lydkunsteren Stine Janvin arbeider med stemmens fleksibilitet, og ulike måter den kan brukes til å kanalisere lyders fysiske egenskaper.  Janvins prosjekter er skapt for ulike scener, alt fra teatre til klubber og gallerier. I det siste har hun også laget prosjekter for nettsider og digitale plattformer. Felles for hennes kunstnerskap er en utforskning av performanceformater, det vokale som instrument og dualiteter mellom det naturlige versus det kunstige, det håndgripelige versus det digitale, og det minimale versus det dramatiske. Hennes siste arbeid er SOLD (a dog and pony show) og det anerkjente albumet Fake Synthetic Music.

Ula Sickle er en koreograf og utøver, som bor og arbeider i Brussel. Hun har bakgrunn fra samtidsdans og jobber i ulike kunstfelt, særlig med koblinger til samtidsmusikk og visuell kunst. Sickle studerte i Toronto og Paris, og ved PARTS, Performing Arts Research and Training Studios i Brussel og ved Le Fresnoy i Tourcoing. Sickles performancekunst har blitt vist ved teatre og festivaler i hele Europa som Kunstenfestivaldesarts (Brussel), Wiener Festwochen (Wien), Tanz Im August (Berlin), Moving in November (Helsinki) og Les Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis (Paris).

Konsept, komposisjon: Stine Janvin
Konsept, koreografi Ula Sickle
Medvirkende: Sidney Barnes, Michelle Cheung, Stine Janvin, Roman Ole, Ula Sickle & Annalise Van Even (org. Rishin Singh)
Libretto, dramaturgi: Persis Bekkering
Kostyme: Wang Consulting
Lysdesign: Marcel Weber (MFO), Ofer Smilansky
Lyd: Olivia Oyama
Grafisk design: D-E-A-L

Co-produksjon MUNCH (Oslo), Wiener Festwochen, STUK House for Dance, Image and Sound (Leuven), Dampfzentrale Bern

Med støtte fra Flemish Community, the Flemish Community Commission, DAAD Artists-in-Berlin Program

Atelieropphold Kunstenwerkplaats (Brussel), DAAD Artists-in-Berlin Program, Dampfzentrale Bern

Produksjon Caravan Production (Brussel)