// AVLYST // Oslo World: Lido Pimienta & Ghetto Kumbé Konsert

Ekstatiske hybrider og afro-futuristisk opprør presentert av Oslo World.

Foto: Ada Navarro

Denne konserten er dessverre avlyst. Billettholdere vil bli kontaktet og refundert. 

Det er så mange lag ved musikken og identiteten til den kanadisk-colombianske sangeren Lido Pimienta. Hennes besnærende stemme leter stadig etter nye måter å konfrontere det makthavende på. Stadig mer røper prosjektet hennes en personlig omfavning av afrikanske og innfødte tradisjoner som både er preget av motstand og sødmefylt nostalgi.  

Det nye albumet hennes heter Miss Colombia, og det tar denne hybriditeten til et nytt nivå. Lido Pimienta er en banebrytende kanadisk global artist, men det går også an å trekke tråder til band som First Nations-gruppen A Tribe Called Red og den inuitiske strupesangeren Tanya Tagaq. I tillegg er hun en åpenbar musikalsk slektning av den britisk-srilankiske rapperen MIA og en stor fan av rapdronning Cardi B. 

Den colombianske trioen Ghetto Kumbé sine ritualistiske konserter er basert på en kraftfull blanding av perkusjon, karibiske house-beats og tradisjonelle afro-colombianske rytmer. Juan Carlos «Chongo» Puello spiller den colombianske alegre-trommen og den afrikanske djemben, mens Andrés «DocKey» Mercado spiller instrumentet dundun. Disse instrumentene blander seg med den elektroniske produksjonen til Edgardo «Guajiro» Garcés.  

Bandet ble formet i Bogotá i 2015. Det ble inspirert av revolusjonære bevegelser over hele verden, som synes på debutalbumet Ghetto Kumbé (2020).