Oslo jazzfestival: Dave Douglas New Quintet

I august 2023 skal MUNCH svinge, vibrere og groove til de eklektiske klangene av samtidsjazz – med fire konserter fra årets utgave av Oslo Jazzfestival.

Foto: John Abbott

Dørene åpner: 18:00
Arrangementsstart: 19:00
Varighet: ca 90 minutter

Å kalle Dave Douglas for “trompetist” ville vært en voldsom underdrivelse. Han er en komponist full av ideer, som stadig gjenoppfinner seg selv gjennom sine mange samarbeid. I en tid hvor spontane musikalske sammentreff ikke lenger er hverdagskost, selv i jazzen, står det frie samspillet fremdeles sentralt på Dave Douglas’ scene.   

I denne nye kvintetten har Dave Douglas og trommelegenden Joey Baron samlet en ung gjeng bestående av Nick Dunston på kontrabass, som spesielt skiller seg ut som del av Mary Halvorsens Amaryllis ensemble; den polske pianisten Marta Warelis, som tillegger ensemblet klassisk avantgarde og får sounden til å glitre; og ikke minst James Brandon Lewis, saksofonisten med unge fingre men gammel sjel. Sammen begir de seg ut på Douglas’ komposisjoner. Douglas beskriver selv prosjektet, oppkalt “Songs of Ascent”, som: Alle hopper på et bevegende tog. Det er like mye en spirituell erklæring som en musikalsk en.  

Dave Douglas – trompet  
James Brandon Lewis – tenorsaksofon 
Marta Warelis – piano 
Nick Dunston – kontrabass 
Joey Baron – trommer