Edvard Munch: Madonna. Olje på lerret, 1894. Foto © Munchmuseet

Munch og kvinnen Live-omvisning

Direktestrømming fra vår Facebook-side, hvor våre formidlere tar deg med inn i det lukkede museet.

Arrangement

DIGITAL

Edvard Munch skrev en gang at «kvinnen har inspirert mange av de beste kunstverkene mine.» I samme tekst skriver han imidlertid: «Ofte følte jeg at kvinnen sto i veien for kunsten min.» Ganske motstridende! I denne livestrømmen skal vi utforske hvordan kvinnen som skikkelse inspirerte Munchs kunst og forsøke å tolke disse tvetydige ideene fra perioden kjent som fin de siècle.

Vi tar deg med tilbake i tid til 1890-årene, til Munchs angstridde år utenlands i Frankrike og Tyskland. Her avbilder han den moderne mannen og kvinnen som både oppslukt av hverandre og konsumert av mørke og ødeleggende følelser. Kjærlighetens kraft er ubestridelig, men hvordan så egentlig kjærlighet ut gjennom Munchs øyne? Velkommen til den tredje live-sendingen i vår svært populære serie med digitale omvisninger, der en av våre kunsthistorikere skal snakke om Munchs skildringer av Kvinnen – med stor K – i kunsten.

Live-omvisningen foregår på engelsk på våre Facebook-sider

Omvisningen ble gjennomført 23. april 2020, og kan sees her 

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer