Kunstnerverksted med Suzannah Øistad med omvisning for medlem

Lag ditt eget kunstverk med puslespill-teknikken til Edvard Munch med veiledning av kunstner og grafikker Suzannah Øistad, etter en skreddersydd tur i utstillingen Jordsvingninger

Varighet omvisning: 30 min
Varighet verksted: 120 min

Er du nysgjerrig på trykkteknikken til Edvard Munch? Og har du kanskje en tom vegg hjemme som du vil skape noe eget for? Da er dette verkstedet for deg! Du får mulighet til å lage naturinspirerte tresnitt sammen med kunstner og grafiker Suzannah Øistad. På omvisning henter vi inspirasjon fra verk i utstillingen Jordsvingninger, og tar videre turen til verkstedene for å lære mer om tresnitt og lage egne trykk. 

Jordsvingninger er den første store utstillingen konsentrert rundt Edvard Munchs rene naturmotiver. Edvard Munch var svært opptatt av menneskets rolle i naturen, som behersker av naturens krefter, og del av det store kretsløpet av forfall, død og nytt liv og vekst. Han var også opptatt av å la naturen nedfelle seg i teknikkene sine, for eksempel ved å jobbe utendørs, og å noen ganger sette bilder ut for vær og vind, så bildene kunne bli bearbeidet av elementene.

Som grafiker er Edvard Munch mest kjent for tresnittene. Her har han også jobbet i pakt med naturen ved å la selve treverket bli del av motivet. Nå kan du lære mer om metoden og ta med deg ditt eget kunstverk hjem.  
 
Bio:  
Suzannah Øistad (f.1993) er billedkunstner og arbeider med grafikk og animasjon. 
Hun har sitt arbeidssted på Blaker gamle meieri i Guttormsgaards Arkiv og ved Kunst Skansen atelierfelleskap. Hennes utdannelse er fra Kunsthøgskolen i Oslo med bachelorgrad i billedkunst fra Kunstakademiet og mastergrad i Medium- og materialbasert kunst i grafikk.

Gjennom teatralske tablåer, satt sammen av modellerte figurer eller matriser i tre, blir minner fra nattens drømmer og hverdagens inntrykk visualisert i trykk og animasjon. I arbeidene utforsker Øistad hvordan vi blir påvirket og formet av de minnene og historiene som ikke prates høyt om, men som ulmer i skyggen av våre liv. Flere av arbeidene bygger på puslespillteknikken i tresnitt som er satt sammen av et stort antall former. Figurene og formene er hentet fra tegnebøker og skisser fra drømmer, og motivene beveger seg tematisk mellom hverdagens inntrykk og fantasiens hemmeligheter.

Øistad har stilt ut både innenlands og utenlands. I fjord hadde hun separatutstilling i Sandefjord kunstforening og har kommende separatutstilling i Galleri Kunst Skansen. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger, bl.a. i Galleri Adde Zetterquist og Jyväskylä Art Museum i Finland. I 2019 debuterte hun med animasjonsfilmen «Ser deg aldri mer – bare minnet» ved Fredrikstad Animasjons Festival. 

Foto: Fotograf: Tor S. Ulstein / KUNSTDOK