Kunstprat for medlem: Frihetens former

La deg fascinere av historiene bak de storslåtte verkene i Frihetens former.
Fra utstillingen Frihetens former på MUNCH (23.02.–21.05.2023) Foto: Munchmuseet

Arrangement

Festsal

Bilde: Utsnitt av Lee Krasner, Through Blue, 1963. Olje på lerret, 191.8 x 147.3 cm. Privat samling. Foto © Lee Krasner

Dørene åpner 17:30 
Arrangementsstart 18:00  

Bli med på kunstprat om Frihetens former, den største utstillingen av etterkrigstidens amerikanske og europeiske abstraktkunst noen gang vist i Norge. I denne samtalen møter du Daniel Zamani, kurator fra Museum Barberini i Potsdam, og MUNCHs konseptutvikler Christin Fonn Tømte i en samtale der du blir kjent med hovedtemaene i utstillingen, samt noen av utfordringene oppsettet av en slik utstilling innebærer. Du får høre om krig, traume, utflukt, radikale nye teknikker med maleriet, abstraksjon og frihetsfølelse. Zamani var ansvarlig for utstillingens originalversjon i Potsdam. 

Frihetens former inkluderer mer enn 50 kunstnere, blant annet Jackson Pollock, Mark Rothko, Lee Krasner, Barnett Newman, Helen Frankenthaler, COBRA, Georges Mathieu og flere.  

Daniel Zamani er kurator ved Museum Barberini, Potsdam. Han var tidligere assisterende kurator for moderne kunst ved Städel-museet i Frankfurt. Han har en doktorgrad i kunsthistorie fra University of Cambridge. Hans interesseområder inkluderer middelalderkunst, fransk impresjonisme/ postimpresjonisme og surrealisme. 
 
Christin Fonn Tømte er konseptutvikler formidling på MUNCH. Hun er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Oslo, og har bred erfaring som formidler fra blant annet Nasjonalmuseet og Henie Onstad kunstsenter. På MUNCH arbeider hun med utvikling av nye utstillinger, og har en særlig interesse for deltagende publikumsopplevelser og tilgjengelighet.