Eliane Radigue - Occam Ocean Konsert & samtale

Sofistikerte droner og toner fra en levende komponistlegende.

Foto: Delphine Blast

Dørene åpner 19:30
Samtale starter 20:00
Konsert starter 21:00
Sitteplasser

NyMusikk-salong med Silvia Tarozzi og Nate Wolley

Bli kjent med den særegne musikken til komponisten Radigue, og lær mer om hennes virke i kunstnersamtalen før konserten. Før konserten, inviteres publikum til en samtale om Radigue sitt virke som komponist. Hvordan utviklet hun sine særegne komposisjoner, og hvordan så arbeidsprosessen ut? Hvor starter utøveren sin påvirkning på musikken, og hvordan har det påvirket måten musikken er komponert på? Fiolinist Silvia Tarozzo og trompetist Nate Wooley møtes i samtale med nyMusikks kunstneriske direktør, Bjørnar Habbestad.   

Éliane Radigue

Occam River II (for fiolin og cello) 
Occam River XXV (for bratsj og perkusjon) 
Occam Hexa IV (for fiolin, bratsj, cello, trompet og perkusjon)

Éliane Radigue (f. 1932) er kjent for mange som en del av 1960-tallets «musique concrete»-bevegelse i Paris. Fra slutten av 1960-tallet og helt frem til 2002 har hun produsert ekstraordinære og innflytelsesrike stykker der elektronisk synthesizermusikk står sterkt. Hun blir regnet som en av våre viktigste komponister fra sin generasjon. Sterkt inspirert av tibetansk buddhisme og meditasjon, har Radigue utforsket betydningen og effekten av droner og overtoner. Det har resultert i musikk som har en dyp følelsesmessig effekt på publikum.  

I løpet av de siste årene har hun konsentrert seg om komposisjoner for musikere og akustiske instrumenter. Dette nye musikalske landskapet har med seg noe av klangen fra hennes tidligere arbeid, samtidig som musikken åpner seg opp i nye og spennende retninger.  

Tre stykker fra Radigues sin Occam serie for akustiske instrumenter spilles for første gang i Norge denne kvelden, som en del av Edition Festival. Stykkene er fremført av Silvia Tarozzi (fiolin), Deborah Walker (cello), Julia Eckhardt (bratsj), Nate Wooley (trompet) og Enrico Malatesta (perkusjon).  

Denne konserten presenteres av MUNCH i samarbeid med The Edition Festival for Other Music, Stockholm og nyMusikk.  

Bestillingsverket Hexa IV er laget med  støtte fra det svenske Kulturrådet. 

NyMusikk-medlemmer får rabatterte billetter på dette arrangementet, og kan benytte billettkategori Under 25.