Tord Gustavsen Trio Jazz på MUNCH

Tord Gustavsen er tilbake i trioformat, med ny vinkling på den melodiøse og ettertenksomme jazzen som har fengslet lyttere over hele verden

Dørene åpner: 19:00 
Start: 20:00
Aldersgrense 18 år

Denne kvelden får vi oppleve Tord Gustavsen Trio med den profilerte bassisten Steinar Raknes, i tillegg til trommeslager Jarle Vespestad som har vært med på alle utgivelsene.

Trioen vil spille flere låter fra sitt kommende album. Låtmaterialet er så ferskt at albumet ikke engang har fått en tittel! 

Med utsøkt følsomhet og intenst samspill, leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel». Alt finner sin naturlige plass i det nye, men gjenkjennelige Tord Gustavsen-universet – et univers der den sterke melodien leder an, og den meditative tilstedeværelsen bestemmer hva som skjer videre.

Tord Gustavsen (piano) 
Steinar Raknes (bass) 
Jarle Vespestad (trommer)  

Gustavsens trio-album fra 2003 til 2007, «Changing Places», «The Ground» og «Being There» fikk oppsiktsvekkende respons fra både publikum og kritikere, og trioen opplevde som første band noensinne å få et instrumental-album på førsteplass på VG-lista i Norge. Etter dette har Gustavsen gitt ut fire sterke album i varierende formater, i tillegg til sideprosjekter med blant annet Solveig Slettahjell, Kristin Asbjørnsen og koret SKRUK, samt arbeid som kapellmester og musikalsk leder. Han har vunnet Spellemannprisen og NOPAs Musikkpris for beste populærmusikalske komposisjon, og mottatt tallrike andre kritikerutmerkelser. Gustavsens stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke.

Konserten er en del av serien Jazz på MUNCH, presentert i samarbeid med Oslo Jazzfestival.   

Bilde: Caterina di Perri