Jazz på MUNCH: Mette Henriette

En konsert der stiler blandes, og jazzens muligheter i møte med kunsten utforskes.

Foto: Anton Corbijn

Dørene åpner 19:00 
Arrangementsstart 20:00  
Sitteplasser

Mette Henriette er en samisk-norsk saksofonist, komponist, impromusiker og bandleder. Hun arbeider bevist med sjangeroverskridelser i sin musikk, og beveger seg fra frijazz-feltet til folkemusikk-inspirerte samtidskomposisjoner.  
 
Etter ti år med internasjonale turnéer og bestillingsverk til blant annet Oslofilharmonien, Arktisk Filharmonien og Cikada har Mette Henriette blitt til en ettertraktet utøver. I 2015 ble hun den første artisten noensinne som ga ut et dobbelt debutalbum på det anerkjente jazzplateselskapet ECM. Albumet inneholder musikk komponert over en periode på 10 år, og jazz-, klassisk- og tangomusikere har bidratt til utgivelsen. 
 
På MUNCH skal Mette Henriette presentere gamle og nye verk, ikke minst materiell fra hennes kommende plate Drifting (ECM). Trioen i kveld består av Ayumi Tanaka (klaver) and Tanja Orning (cello). 

Konserten er en del av serien Jazz på MUNCH, presentert i samarbeid med Oslo Jazzfestival. 

Mette Henriette har bodd og arbeidet i New York, London, Paris, Svalbard og Oslo. I 2016 ble hun den første artisten noensinne som ga ut et dobbelt debutalbum på det anerkjente jazzplateselskapet ECM. Albumet inneholder musikk komponert over en periode på 10 år, og jazz-, klassisk- og tangomusikere har bidratt til utgivelsen.