Horde

Opplev det performative verket HORDE i åpningshelgen til nye MUNCH.
Horde. Foto: Christian Tandberg

Arrangement

Lobby

I denne urpremieren fra koreografene Ingri Fiksdal og Solveig Styve Holte, jobber danser Amie Mbye sammen med ni ungdommer fra bydel Gamle Oslo. De har sammen skapt det performative verket HORDE.

Forestillingen tematiserer hvem som egentlig får tilgang til kunstnerisk arbeid, og undersøker hvordan koreografi kan virke som sosial endringsagent for andre mulige fellesskap. HORDE inkluderer ny musikk ved Rohey Talaah og kostymer av designere Elnaz og Mahtab Garagari.

Forestillingen er co-produsert av MUNCH, CODA, Kunsthøgskolen i Oslo og Dansens Hus.

Ingri Fiksdal jobber som koreograf med base i Oslo og har en PhD fra Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet Affective Choreographies (2019). Hun er for tiden kunstnerisk forsker tilknyttet prosjektet CoFutures: Pathways to Possible Presents, ledet av Bodhisattva Chattopadhyay ved Universitetet i Oslo. Forestillingene hennes turnerer utstrakt i Norge og internasjonalt.

Solveig Styve Holte er danser, koreograf og stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2019. Holte skaper performative verk for museum, galleri, teater, uterom, så vel som tekstpublikasjoner. Hun sitter i redaksjonen for antologien KOREOGRAFI. Arbeidet hennes har vært vist på Museet for Samtidskunst i Oslo, Dramatikkens hus, Dansens Hus, Black Box teater, RAS, Dansehallarne, Kunsthall Trondheim, Weld m.fl. Hun er basert mellom Oslo og Folkestad, der hun skaper YKS, et koreografisk senter på hjemgården. 

Amie Mbye er en afrikansk og karibisk utdannet danser som har utøvende erfaring siden 2009. Hun startet sin karriere i Tabanka Dance Ensemble hvor hun var hoveddanser og deltok i en rekke produksjoner både i Norge og internasjonalt. I 2019 avsluttet hun sin bachelor i dansekunst og koreografi ved Høyskolen for dansekunst i Oslo. Mbye jobber som frilans danser, skaper og utøver i en rekke danseproduksjoner, både på det norske feltet og internasjonalt.

Rohey Taalah er komponist med bakgrunn i jazzvokal på konservatoriet i Trondheim. Hun har også tatt pedagogikk i musikk som sangpedagog. Taalah har vært en profesjonell utøvende musiker i snart ti år og har vært med i mange ulike prosjekter, blant annet GURLS som vant spellemannsprisen for årets jazzalbum i 2018. 

Elnaz Gargari er kostymedesigner utdannet fra Teheran og har en BA fra Kunsthøgskolen i Oslo, der hun vant den danske Designers’ Nest-prisen for sin avgangskolleksjon. Gargari har samarbeidet med Beck Sødergaard i tillegg til flere unge norske artister og kunstnere. Hun har vært en del av kollektivet Trans94, og er en av deltakerne i SIKT – en årlig konferanse initiert av H.K.H. Kronprins Haakon.

Mathab Gargari er en norsk/persisk klesdesigner, som i samarbeid med Elnaz Gargari har designet kostymene til HORDE. Gargari har utdannelse i kles- og kostymedesign fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har samarbeidet med flere anerkjente artister som Myra, Amanda Delara og Arif.