CORPUS INFINITUM: DEN STORE ARKANA SYMPOSIUM

Den store arkana symposium: Verden. Innsikt ved reisens slutt

Arrangement

Fredag 24.05 - kl 18:00 – 20:00 i Amfi
UTSOLGT

Lørdag 25.05 - kl 10:00 – 16:00 i Toppsalen  
KJØP BILLETT HER
Symposiet er gratis, men krever inngangsbillett til museet lørdag. Flere grupper kan kvalifiserer til gratis inngang. Sjekk om dette gjelder deg her. Obs. Billetter til symposiet kan kun tas ut via lenkene over.

PROGRAM FREDAG:

18:00
Filmvisning ‘Ancestral Clouds Ancestral Claims’  
19:00
Samtale om filmen med Eili Bråstad og Dennis Møller 
20:00
Slutt  

PROGRAM LØRDAG:  

10:00
Registrering og sosialt samvær 
10:30
Kunstnerisk intervensjon: Viktor Bromstad med joik  
Åpning og velkomst fra MUNCH 
Velkomst ved kunstnerne 
11:00
‘Narrative Sovereignty - Film as A Resistance strategy’ 
Paneldebatt med Dennis Møller, Eili Bråstad og Arjuna Neumann, moderert av Liisa-Ravna Finbog. 
12:30
Utvidet lunsjpause med mulighet til å se film, se utstilling og sosialt samvær.
13:00
Filmvisning: ‘Ancestral Clouds Ancestral Claims’ i Amfi.
14:20
Kunstnerisk intervensjon: Slampoesi med Asha Abdullahi og Ida Benonisen 
14:30
‘Towards a Black Feminist Poethics’ – Speculative fiction and poetry as Philosophical reflections. 
Samtale med Denise Ferreira da Silva og Michelle Tisdel.  
16:00
Avslutning 

Museet er åpent til kl.21 og det vil være mulighet til å se Corpus Infinitum og andre utstillinger i lunsjpausen og etter symposiet er slutt.  

I forbindelse med utstillingen Corpus Infinitum, inviterer MUNCH publikum, medlemmer og andre nysgjerrige til å delta i et utforskende program som bruker tarotkortstokkens ‘store arkana’ som linse. Programmet kombinerer kunst med forestilling, fantasi, kunnskap og dialog for å gi et kollektivt dypdykk i utstillingens mange tematikker. Programmet er kuratert av den samiske akademikeren og kuratoren Liisa-Rávná Finbog.

For å markere avslutningen på utstillingen Corpus Infinitum og dermed også slutten på programserien ‘Den store arkana’, avholder MUNCH et symposium basert på tarotkortet «Verden». I Den store arkanaen symboliserer Verden en avslutning, der hele den utforskende reisen mot en dypere forståelse ender i en fullendelse av Narrens narrativ.

Symposiet legger til rette for en avslutning på vår reise, der oppdagelser og ny kunnskap fra både utstillingen og de forskjellige arrangementene har vist vei mot en dypere forståelse. Det er denne innsikten som er symposiets fokus.

Programserien «Den store arkana» tar utgangspunkt i tarot som en alternativ kilde til kunnskap. De 22 navngitte kortene i tarotkortstokken utgjør den store arkana. Disse kortene følger en narrativ reise gjennom uskyldig utforskning via kritisk engasjement til oppvåkning. På samme måte tar programserien deltagerne med på en reise som begynner med to samtaler om litteratur, for til slutt å kulminere i et symposium. 
  
Om Corpus Infinitum 
Finnes det rettferdige alternativer til Vestens hegemoniske epistemologi, som historisk sett har basert seg på ideologier som kapitalisme, utnyttelse og undertrykkelse? 
De to kunstnerne som utgjør Corpus Infinitum, Denise Ferreira da Silva og Arjuna Neuman, bruker utstillingen sin til å stille nettopp dette spørsmålet. De utforsker temaer som klimakollaps, krig, imperialisme og kolonisering på sanselig vis, ved bruk av både poesi, filosofi, kvantefysikk og tarot. På denne måten kan de skape nye forestillinger om både det som er, og det som kan bli. 
  
I løpet av våren blir det også arrangert en bokklubb i tilknytning til utstillingen. Send en mail for mer informasjon om hvordan du kan bli med. 

Installasjonsbilde fra Corpus Infinitum. Kunstverk: Arjun Neuman, Denise Ferreira da Silva. Foto: Ove Kvavik (c) Munchmuseet