MiniMUNCH: Barnas kunstdag Suppekunst

En søndag i måneden er MUNCH dedikert til barna. Vi inviterer til kunstaktiviteter, og lekne omvisninger.

Vi ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser. 

Passer for: barn fra 3-12 år, i følge med voksne
Sted: Oppmøte i lobby, kom gjerne 15 min i forkant
Pris: 
50 kr pr barn, som inkluderer inngangsbillett.
Voksne kjøper ordinær inngangsbillett 

Et lekent og grensesprengende verksted

I verkstedet «Suppekunst», tar Anja Carr utgangspunkt i sin egen fotoserie «Soup», hvor ansiktet hennes bader i plastleker og mikroplast blandet med mat. Barna inviteres til å komponere sin egen fantasifulle og maleriske «suppe» med alle slags rare matingredienser, leker og fargepigmenter - og så er det bare å knipse i vei med mobiltelefon og våre polaroidkameraer! 

Vil du være med på danseomvisning i utstillingen Edvard Munch uendelig?

I denne danseomvisningen for barn bruker danserne fantasien til å leve seg inn i de ulike landskapene og hermer etter menneskene de ser i maleriene. De tar barna med på en reise gjennom det harde og det myke, det melankolske og det livlige, gjennom død og kjærlighet. Alt er formidlet med humor og lekenhet. Utfordring av etablerte kjønnsnormer og et fokus på skeive uttrykk er en underliggende tematikk. Det uttrykkes blant annet gjennom kostymer og lek med kjønnsstereotypiske kvaliteter, poseringer og bevegelser, som er materiale hentet fra forestillingen Blooming. Her er det ingen begrensninger for hvem du kan være! 
 
Billett  gir adgang til både verksted og danseomvisning.  
En vert følger gruppen opp til danseomvisningen og videre ned til verkstedet vårt. 

Anja Carr jobber først og fremst med skulptur, installasjon og fotografi, men noen ganger også med performance og video. Skulpturene hennes er for eksempel et lykketroll i menneskestørrelse eller My little Pony-figurer i ekte ponnistørrelse. Hun tilfører disse fargerike plastfigurene overraskende elementer, som kan utfordre kategorier som jenteleker og gutteleker, dyr og mennesker, barn og voksne.  

Carl Aquilizan (han/de) er en norsk-filippinsk dansekunstner, utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og Northern School of Contemporary Dance i Leeds, England. En hovedinteresse i hans kunstneriske arbeid er å utforske personlige refleksjoner om sosiale og kulturelle normer, og hvordan man kan utfordre etablerte tanker og ideer. Han er for tiden aktuell med soloprosjektet Flower boy (en del av Dansenett Norge 2024) og forestillingen Blooming (vist på Kloden Teater og Munchmuseet). Begge prosjektene utforsker kjønnsnormer og skeiv identitet. 
  
Medvirkende: 
Koreograf og danser: Carl Aquilizan 
Medskapende dansere: Iannes Bruylant, Anders Engebretsen, Emilie Karlsen, Oliver Sale, Frid Ding og Elias Elvegaard 
Kostymedesigner: Chris Le 
Visningssteder: Sentralen (TekstLab), Deichman, Kloden Teater og MUNCH
Co-produsent: Kloden Teater