MiniMUNCH: Barnas kunstdag Som en drøm

En søndag i måneden er MUNCH dedikert til barna. Vi inviterer til kunstaktiviteter, og lekne omvisninger.
En danser i lilla florlett tøy

Vi ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser. 

Passer for: barn fra 3-12 år, i følge med voksne
Sted: Oppmøte i lobby, kom gjerne 15 min i forkant
Pris: 
50 kr pr barn, som inkluderer inngangsbillett.
Voksne kjøper ordinær inngangsbillett 

Vil du skape noe selv? Lag ditt eget drømmeunivers med dukkemaker Suzannah Øistad 

I dette verkstedet under Barnas Kunstdager, 19.3 og 23.4, inviteres barna til å la seg inspirere av sine egne drømmer. Sammen med grafiker og dukkemaker Suzannah Øistad får barna tegne og forme sitt eget drømmeunivers. 

Vil du være med på danse-omvisning i utstillingene?

I denne danseomvisningen for barn bruker danserne fantasien til å leve seg inn i de ulike landskapene og hermer etter menneskene de ser i maleriene. De tar barna med på en reise gjennom det harde og det myke, det melankolske og det livlige, gjennom død og kjærlighet. Alt er formidlet med humor og lekenhet. Utfordring av etablerte kjønnsnormer og et fokus på skeive uttrykk er en underliggende tematikk. Det uttrykkes blant annet gjennom kostymer og lek med kjønnsstereotypiske kvaliteter, poseringer og bevegelser, som er materiale hentet fra forestillingen Blooming. Her er det ingen begrensninger for hvem du kan være! 

Suzannah Øistad er grafiker og dukkemaker. Hun har i flere år hatt atelier i verkstedet på Blaker gml. meieri, tilknyttet Guttormsgaards arkiv, og har jobbet som assistent og dukkemaker for animasjonsfirmaet Norwegian Toolbox. Der har hun blant annet modellert musene som bor i musehullene i dokumentarutstillingen Edvard Munch Skygger, etter design av Pjotr Sapegin og Kristin Gûnther. 

Carl Aquilizan (han/de) er en norsk-filippinsk dansekunstner, utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og Northern School of Contemporary Dance i Leeds, England. En hovedinteresse i hans kunstneriske arbeid er å utforske personlige refleksjoner om sosiale og kulturelle normer, og hvordan man kan utfordre etablerte tanker og ideer. Han er for tiden aktuell med soloprosjektet Flower boy (en del av Dansenett Norge 2024) og forestillingen Blooming (vist på Kloden Teater og Munchmuseet). Begge prosjektene utforsker kjønnsnormer og skeiv identitet. 
  
Medvirkende: 
Koreograf og danser: Carl Aquilizan 
Medskapende dansere: Iannes Bruylant, Anders Engebretsen, Emilie Karlsen, Oliver Sale, Frid Ding og Elias Elvegaard 
Kostymedesigner: Chris Le 
Visningssteder: Sentralen (TekstLab), Deichman, Kloden Teater og Munchmuseet 
Co-produsent: Kloden Teater