Alabaster DePlume + Sofie Birch Konsert

«En viktig del av min kunstneriske praksis er å ødelegge ideen om det korrekte», sier poet og musiker Alabaster DePlume. Opplev den grenseoverskridende kraften til en av Bon Ivers favorittkunstnere

Dørene åpner: 19:00
Start: 20:00
Aldersgrense 18 år

Gus Fairbairn, også kjent som Alabaster DePlume, er en musiker og dikter kjent for sin unike tilnærming til både kunsten og livet. Personlig sårbarhet og kollektiv politikk er to ting som står sentralt for ham. Han er kjent for å komme med oppmuntrende fraser til fremmede han møter, som «glem ikke at du er verdifull!». Dobbeltalbumet Gold (2022) er et godt eksempel på musikken hans, med sirkulære melodier og skimrende toner som formidler både ro og sosial bevissthet. 
 
DePlume benytter seg gjerne av utradisjonelle opptaksmetoder der spontanitet og samhandling står i fokus. Det har hendt at han med vilje har gitt musikere for liten tid til å øve inn musikken, slik at framførelsen kunne bli så spontant og fersk som mulig.  
 
Den kunstneriske reisen hans har ført ham fra rocken («jeg hadde et rockeband der ingenting gikk i 4/4», forteller han) til å spille saksofon, og han brukte et tiår på å hjelpe folk med læringsvansker å kommunisere gjennom musikk. Navnet hans, Alabaster DePlume, er for øvrig inspirert av et tilfeldig møte på gata. 
 
Karrieren hans er delvis formet av tiden han tilbragte ved Londons Total Refreshment Centre, der han skapte et blomstrende musikkmiljø. Han har gitt ut mange album og har samarbeidet med framtredende artister, samtidig som han har brukt musikken som et verktøy til å skape samhold og personlig vekst. 
 
Alabaster DePlumes kunst reflekterer hans evige jakt på kunstnerisk individualitet, kombinert med et dypt samhold. Og reisen er ikke over. 
 
Sofie Birch er en lydkunstner og produsent kjent for sine vakre ambient-utgivelser, konserter, animasjonsfilmer og kunstinstallasjoner. Med elektronisk maskinvare og feltopptak lager hun melodiske komposisjoner som oppmuntrer til kontemplasjon. Hun har en dyp interesse for den helbredende naturen til lyd og vibrasjoner og jobber på tvers av disipliner med andre kunstnere for å utvide vår forståelse av sinn og kropp gjennom kunsten. 

Bilde: Alabaster DePlume av Niclas Weber