Naboens kunstdag: Munch og fuglene Bydel Gamle Oslo

Voksne med barn fra bydel Gamle Oslo inviteres til en uformell dag på museet. Bli med på maskeverksted og fugleparade!
Maskeverksted, en voksen med rød hatt, røde klær og maske titter ned på to maskekledde barn

Arrangement

Oppmøte i Lobby

En gang hvert halvt år inviterer vi familier til å oppleve kunst hos oss. De får delta både på nye og mer veletablerte tilbud, og våre ansatte inviterer til samtale rundt kunsten over en kopp te eller kaffe, med enkel servering.  

Fuglene skriker  
Performance 30 min   
Workshop 40 min   
Fugleparade 20 min  

Bli med på en dag i fuglenes navn: Vi kikker etter dem, kler oss ut som dem – og flyr rundt mellom kunsten! Først møter vi selveste Fuglevokteren i en performance. Vokteren er en skikkelse i rødt, med spiss hatt, nebb og dress – som beveger seg gjennom salene på museet. Følg den klare røde fargen til fuglevokteren!   

Vi skal lage masker! Det er bare fantasien som setter grenser når vi skal lage fuglemasker i alle tenkelige farger og former. Vi bruker ulike materialer for å få maskene ekstra flotte.   

Som avslutning på dagen arrangerer vi en fugleparade. Her får vi vist frem de nye maskene vi har laget, og alle får låne vester når vi skal kle oss ut som røde fugler. Både barn og voksne kan kle seg ut – og være med på paraden. Vi går gjennom museet, og ut til den store skulpturen utenfor som heter Moren. På den måten får alle fugler vist seg frem både inne og ute – og naturen ute og kunsten inne knyttes sammen.   

Programmet holdes av kunstneren Karin Augusta.