Helle Siljeholm – kunstnersamtale

Samtale mellom kurator Tominga O’Donnell og kunstner Helle Siljeholm om hennes pågående prosjekt, The Mountain Body med fokus på naturen som et økologisk system bestående av ulike, sammenflettede kropper – levende og ikke-levende.

Arrangement

Toppsal

Til åpningen av MUNCH har kunstner og koreograf Helle Siljeholm laget en videoinstallasjon for skjermene i museet som viser dansere og fjellklatrere som beveger seg oppover Kolsåsstupene. Besøkende kan følge klatrerne oppover bygget, hvor verket kulminerer i en kikkertkonstruksjon i museets 11. etasje, rettet mot stupene.

Billetter til arrangementet er gratis, men man må ha kjøpt inngangsbillett til museet for å kunne delta. 

Samtalen vil foregå på norsk. 

Helle Siljeholm er en kunstner og koreograf basert i Oslo. Hun tok sin bachelorgrad ved London Contemporary Dance School i 2003. Hun fullførte sin mastergrad i billedkunst ved Kunstakademiet (KHiO) i 2016. Hennes kunstneriske praksis består av film, installasjon, skulptur, koreografi og performance, og kretser rundt muligheten for at kunst kan fungere som en mangfoldig, poetisk, fysisk og sosial plattform for alternative individuelle og kollektive forestillinger om fortiden, nåtiden og mulige fremtider.

Tominga Hope O’Donnell er seniorkurator for samtidskunst ved MUNCH.

Foto: Istvan Virag