Boklansering for medlem: Stormen

Velkommen til lansering av Ivo de Figueiredos Stormen - En biografi om Edvard Munch

Bilde: Aschehoug Forlag

Dørene åpner: 17:30
Start: 18:00
Samtalen foregår på norsk.
Billetten gir i tillegg tilgang til utstillingene.

Bli med på samtale mellom forfatter Ivo de Figueiredo og tekstredaktør og forfatter Rob Young i anledning lansering av de Figueiredos seneste bok, Stormen – en biografi om Edvard Munch, bind 1. I denne samtalen får du innblikk i Figueiredos arbeidsprosess og hva det har krevd å skrive en biografi om en så anerkjent kunstner. Bokprosjektet er et samarbeid mellom Aschehoug Forlag og Munchmuseet. Kjøp og signering finner sted etter samtalen. 

Edvard Munch er ikke bare Norges største kunstner, men også den eneste som har erobret en plass i den globale kulturen. Stormen forteller historien om en bråmoden kunstner som etter å ha satt Kristiania på hodet med grensesprengende malerier, inntar det europeiske kontinentet som en provinsiell kraft fra nord. 
 
Første bind følger Munch fram til 1902. Etter en oppvekst preget av sykdom og farsopprør fikk han sitt gjennombrudd med Det syke barn i 1886. De neste årene fartet han rastløst mellom Norge, Tyskland og Frankrike. Fra han tok opp penselen, levde Munch livet som i en storm der kunsten gikk foran alt. Det fikk kvinnene som elsket ham merke. Det samme gjorde familien han hele livet flyktet fra, men uten at han noen gang brøt nervebåndene som bandt dem sammen. 
 
I Stormen. En biografi om Edvard Munch har Ivo de Figueiredo gjennomgått kjente og nye kilder og skrevet et nært og storslagent portrett av den gåtefulle kunstneren og hans tid.