Ekely – MUNCH: En forbindelse mellom fortid og nåtid

Edvard Munchs Ekely vekkes til live i ny interaktiv opplevelse.

Oppdag forbindelser mellom fortidens og nåtidens Ekely, og mellom stedet der kunsten ble laget og stedet den nå vises i Bjørvika.

I 2022 etableres det en ny forbindelse mellom MUNCH og Ekely – Edvard Munchs hjem og atelier sju kilometer vest for museet. Her knytter vi bånd mellom Munchs private liv og den offentlige rommet for hans kunstnerskap som det nye museet er.

GÅ PÅ OPPDAGELSESFERD

I tilknytning til atelieret som fortsatt står på eiendommen kan publikum finne informasjon om livet på Ekely og MUNCH.

Ute i den store hagen kan du lete etter åtte ulike betongheller som via en QR-kode forteller deg mer om ulike Munch-malerier knyttet til stedet.

Du får se bilder av bugnende frukttrær, atelieret under bygging, hester med plog, samvær i hagen, og nattehimmelen slik Munch så den fra trappen sin. Maleriene gir oss mulighet til å se omgivelsene med Munchs blikk, og vekke Ekely til live igjen.

Informasjonen som er plassert rundt i hagen åpner opp for at publikum kan oppdage nye sammenhenger. Mellom fortidens villa og nåtidens eiendom, og mellom stedet der kunsten ble laget og stedet der kunsten nå vises i Bjørvika.

 


Ekely er fortsatt et skapende sted for kunstnere og publikum, som drives av Stiftelsen Edvard Munchs Atelier (SEMA). Nå kommer man som besøkende enda tettere på Munchs liv på eiendommen, gjennom et formidlingsopplegg utviklet i samarbeid mellom designkontoret Haltenbanken, SEMA og MUNCH.