Sara Sadik
Khtobtogone (2021)
16:08 min

Khtobtogone finner sted i landskapet til det omdiskuterte videospillet Grand Theft Auto. Spillet har av mange blitt kritisert for sine voldelige sekvenser og kvinnefiendtlighet.

Sara Sadiks hovedkarakter, den unge mannen Zine fra Marseilles, står i kontrast til landskapet i videospillet han befinner seg i. Han går på trening, men føler seg som en «hjerteløs kropp». Bak fasaden av designerdrakt- og veske, finnes en emosjonell person som forsøker å «bli en mann» og «den beste versjonen av meg selv». Han er fylt med kjærlighet til sine kamerater og sin nye kjæreste, men plages av indre demoner og en frykt for å ikke ha noen retning i livet. Mens Zine leverer mat på motorsykkelen, later han som om han er i et GTA-spill hvor han slynger seg gjennom det vakre kystlandskapet, men kundenes nedlatende blikk og kommentarer tynger ham. Sadiks sensitive portrettering og interessante sidestillinger skildrer de vanskelige sidene av moderne maskulinitet.

Sara Sadik (1994) er en fransk kunstner basert i Marseille. Khtobtogone er et bestillingsverk av Centre national des arts plastiques i samarbeid med Triangle-Astérides til utstillingen En attendant Omar Gatlato, kuratert av Natasha Marie Llorens.

Dette verket er en del av den digitale utstillingen CADS #2: Livets spill (15.04. - 11.05.2021)