Bendik Giske
Brist (2021)
Live performance, video
09:01 min

Den norske komponisten og saksofonisten, Bendik Giske, beveger seg i skjæringspunktet mellom musikk og performance. Hans nye verk, Brist, er et bestillingsverk til MUNCH.

Videoverket ble filmet sammen med den anerkjente filmskaperen Matt Lambert på HAU Hebbel am Ufer i Kreuzberg, Berlin. Det ærverdige, men tomme scenehuset er blottet for publikum under pandemien og skaper et stemningsfullt bakteppe for Bendik Giskes nye performative saksofonstykke. Opptaket er gjort i én tagning på 16 mm film og følger Giske mens han beveger seg gjennom private og offentlige områder av HAU1, iakttatt av en maskekledd, anonym figur. Figuren nærmer seg etter hvert musikeren, og musikken intensiveres og når et høydepunkt idet de to berører hverandre på den tomme scenen. Brist er preget av en følelse av dyp lengsel og fysisk begjær, som tydeliggjøres av mangelen på menneskelig tilstedeværelse i dette overveldende bygget.

Bendik Giske (f.1982) er en norsk saksofonist og komponist basert i Oslo og Berlin. Giske vil også vise nye arbeider i det kommende samtidskunstprogrammet på MUNCH.

Dette verket er en del av utstillingen CADS #3: Skeiv lengsel (20.05. - 18.06.2021)