Edvard Munch: Angst. Olje(?) på lerret, 1894. Foto © Munchmuseet

Satyricon & Munch

Opplev et stemningsfullt og annerledes møte mellom musikk og billedkunst i en av våre aller største saler. Til denne utstillingen har black metal-bandet Satyricon laget et spesialkomponert musikkverk som kobles sammen med utvalgte malerier og grafiske arbeider av Edvard Munch.

Utstilling

10. etg
30.04.2022 – 28.08.2022

Det norske bandet Satyricon ble dannet i 1991 og er i dag et av verdens mest kjente band i black metal-sjangeren. Gjennom karrieren har de jobbet på tvers av sjangre og samarbeidet med populære artister og ensembler som Anja Garbarek, Trondheimsolistene og Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett. I en av MUNCHs mest spektakulære saler kan du nå oppleve bandet i møte med Norges mest kjente kunstner, Edvard Munch.

Et spesialkomponert musikkverk av Satyricon kobles sammen med et utvalg malerier og grafiske arbeider av Munch. Resultatet er en monumental og samtidig intim opplevelse, som griper fatt i sansene i det øyeblikket du trer inn i salen. Verksutvalget spiller på eksistensielle temaer, i tillegg til rytme og bølger, egenskaper vi kjenner igjen fra musikkens verden. Møtet mellom Munchs ekspressive motiver og Satyricons basstunge musikk skaper et rom for ettertanke og refleksjon som har plass til flere enn black metal-entusiaster. I likhet med Munch har Satyricon en utforskende og åpen praksis i stadig utvikling. Musikken i utstillingen bærer riktignok bandets umiskjennelige signatur, men formatet, lengden og uttrykket skiller seg fra alt de har skapt tidligere.

Det vil også gis ut en bok med fotograf Morten Andersen i forbindelse med utstillingen, som kan forhåndsbestilles her. I Andersens karakteristiske billedspråk utforsker boken visualiteten i arbeidsprosessen til  Satyricon så vel som musikaliteten i Edvard Munchs bilder.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer