Sigurd Wongraven (Satyricon) & Morten Andersen i samtale

Hva er det musikalske i Edvard Munchs bilder, og hvordan omdanne malerier og grafikk til et musikalsk verk? Og kan man ta bilder av musikk? Det er noen av spørsmålene som vil utforskes i samtalen mellom Satyricons Sigurd Wongraven og fotograf Morten Andersen.

Arrangement

Festsal

Foto: Morten Andersen

Dørene åpner 15:30 // Arrangementsstart 16:00
Samtalen foregår på norsk, og følges av boksignering.

Utstillingen Satyricon & Munch består av et utvalg av Munchs bilder og et nyskrevet musikkverk av black metal-musiker Sigurd Wongraven. Prosjektet er resultat av utallige besøk i museets magasiner, opptak og studioarbeid, samt møter med museets ansatte og musikere, og ikke minst lydprøver og besøk i Munchs hus på Ekely og i Åsgårdstrand. Dette arbeidet er også utgangspunkt for en fotobok av Morten Andersen, som oversetter den musikalske og kuratoriske prosessen til en komposisjon mellom to permer. På museet vil Wongraven og Andersen samtale om veien fra idé til utstilling og bok, og om forholdet mellom musikk og bilder. Samtalen vil gi et unikt innblikk i to helt ulike måter å arbeide på, og ikke minst to ulike kunstneriske innganger til Munchs kunst.

Morten Andersen (f. 1965) begynte å ta bilder av venner i musikkmiljøet i 15-årsalderen, og på 1990-tallet begynte han å studere ved International Center of Photography i New York. I 1999 ble fotoboken Fast City! publisert, som for alvor ga ham et navn som fotograf. Siden har han stilt ut bredt i både inn- og utland, og gitt ut ytterligere 24 fotobøker.

Sigurd Wongraven (f. 1975) har vært vokalist, gitarist og låtskriver i det norske black metal-bandet Satyricon siden 1991. Han har også vært aktiv i andre prosjekter, som Darkthrone, Eibon, Storm, Thorns, Wongraven og Black Diamond Brigarde. I tillegg eier Wongraven plateselskapet Moonfog Productions, og etablerte seg som vinprodusent i 2010.

Heidi Bale Amundsen (f. 1983) er moderator for samtalen. Hun jobber på MUNCH og redigerte Andersens fotobok Satyricon & Munch. Amundsen er kunsthistoriker, og har skrevet en PhD-avhandling om fotobøker.