Ultima: Smerz & GAEA Tidligere den dagen

Lydspor til en kriminalroman fra storbyen som kombinerer elektronisk musikk og åtte stemmer.
Duoen Smerz

Foto: Bror August og Benjamin Barron

Dørene åpner: 20:00
Arrangementsstart: 21:00
Program:
21:00-21:35: Bow, Skjold Rambow og CTM 
21:35-21:50: Pause  
21:50-22:25:  Tidligere den dagen, Smerz og GAEA 

Tidligere den dagen er lydsporet til en kriminalroman fra storbyen, skrevet for åtte stemmer og digitale lyder. Korverket er skrevet av Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg i Smerz til det klassiske vokalensemblet GAEA og urfremføres på MUNCH under Ultimafestivalen

Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg jobber som komponister, produsenter og artister i prosjektet Smerz. Debutalbumet Believer, utgitt på XL Recordings i 2021, befinner seg i krysningen mellom eksperimenterende elektronisk musikk, popmusikk og samtidsmusikk.

GAEA er et vokalensemble bestående av åtte sangere etablert i det klassiske musikkfeltet. Ensemblet opptrer uten dirigent og har hovedfokus på klassisk polyfon samtidsmusikk. Høsten 2021 vant GAEA eliteklassen ved norgesmesterskap for kor i Trondheim.

Barbro Melde Solheim – sopran 
Serine Kirkebø Landa – sopran 
Frida Fiona Fuglseth – sopran 
Inga Sofie Jørgensen – sopran 
Marte Helene Arnesen – alt 
Viktoria Dyrlie Løhre – alt 
Oda Linnea Oliversen – alt 
Ida Sandberg Motzfeldt – alt 
Catharina Stoltenberg – MIDI, komponist og tekstforfatter 
Henriette Motzfeldt – MIDI, komponist og tekstforfatter 

Bow (bukk) er en danseforestilling som for første gang kombinerer Skjold Rambows dans med musikken til CTM. Forestillingen handler om det intrikate forholdet mellom underholdning og den forventningsbyrden som følger både utøvere og publikum - både på og bak scenen. Et bukk er en gest, et tegn på at noe har skjedd. Det er en koreografi som skaper en overgang fra fiksjon til virkelighet.  
Skjold Rambow er en kunstner og utøver med bakgrunn som elite-turner, breakdancer og korist med Københavns Drengekor. Skjold arbeider med teater som fenomen gjennom skulptur og performance.  
CTM/Cæcilie Trier er en København-basert cellist, sanger og komponist. Hennes klassiske skolering skinner igjennom i CTMs mange og varierte prosjekter og samarbeid. 

Denne konserten er en del av Ultimafestivalen (14. - 23. september 2023), hvor mangfoldet av nyskapende musikk kan oppleves på arenaer over hele Oslo. Festivalen er støttet av Kulturrådet og Oslo kommune.