SUSANNA ‘BAUDELAIRE & OSLO SINFONIETTA’ PREMIERE MUNCH 2024

Munch møter Baudelaire og det underjordiske møter det overjordiske når Susanna og Oslo Sinfonietta premierer sitt nye samarbeid.

Dørene åpner:  20:00
Start: 20:30
Info: Arrangementet begynner presis, det vil ikke være mulig å komme inn i salen etter at dørene er lukket. 

Kveldens konsert i Festsalen blir en anledning utenom det vanlige til å oppleve en tverrkunstnerisk symbiose av musikk, poesi og lydkunst sammenvevd med scenografi og lysdesign.  
 
Poesien til "modernismens far" Charles Baudelaire skaper sterke bilder som berører det essensielle i liv og død. Edvard Munch ga sin egen tolkning til Baudelaires Ondskapens blomster (1857) gjennom sine mange illustrasjoner til diktverket, som også fremkalles i kveldens scenografi. Inspirert av dem begge har Susanna skapt gripende musikk med fengende melodier og utsøkte klanger som i kveld kan oppleves for første gang sammen med samtidsensemblet Oslo Sinfonietta. Det er rått og brutalt side om side med det vakre og ekspressive.  
 
Susannas stemme og musikk har bergtatt kritikere og publikum i 20 år, siden debuten hennes i 2004 med ‘Susanna and the Magical Orchestra’. Hun er kjent for å ha et utforskende uttrykk; uredd og til tider kompromissløs på musikkens vegne.  
 
Nå tar Susanna steget videre, i samarbeid med velrennomerte Oslo Sinfonietta, ledet av dirigent Christian Eggen. Jarle Storløkken og Jan Martin Smørdal har komponert nye arrangementer av Susannas musikk for henne og ensemblet. Med seg har hun kassettmagiker Stina Stjern som med sitt unike lydunivers tilfører stofflighet og snodige teksturer. Thale Kvam Olsen har laget gigantiske tekstilpaneler og Gard Gitlestad setter lysdesignet.  

Susanna Wallumrød - vokal 
Stina Stjern - kassettspillere og effekter 
Oslo Sinfonietta - orkester 
Christian Eggen - dirigent 
Gard Gitlestad – lysdesign 
Thale Kvam Olsen - scenografi  
Ingar Hunskaar – lyddesign 

Musikk av Susanna Wallumrød og Stina Moltu

Tekst av Charles Baudelaire, oversatt av Anthony Mortimer / Alma Publishing 

Arrangementer komponert av Jarle Storløkken og Jan Martin Smørdal 

Foto Martin Rustad Johansen