Moor Mother + Mette Rasmussen Konsert

Svart historie og apokalyptisk hiphop, i samarbeid med Øyafestivalen.

Arrangement

Toppsal

Foto: Sam Lee

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:00
Ståplasser
18-årsgrense 

Poeten og formidleren Moor Mother, også kjent som Camae Ayewa, har i løpet av de siste årene laget musikk der jazz, blues, soul og hiphop sameksisterer i et rikt lydbilde. Hun har beskrevet sitt musikalske univers som «Black Quantum Futurism» – et sted der musikken blir et verktøy for å spre kunnskap og bevissthet om en svart musikktradisjon. I denne konserten, presentert av MUNCH i samarbeid med Øyafestivalen, tar hun meg seg sin musikalske filosofi til MUNCH, sammen med den danske frijazz artisten Mette Rasmussen

Ayewa har tidligere opptrådt og spilt inn musikk med freejazzgruppene Irreversible Entanglements og Art Ensemble of Chicago. Hennes utgivelse fra 2022, Jazz Codes, følger i fotsporet til hennes hyllede utgivelse fra 2021: Black Encyclopedia of the Air. Her bruker Ayewa frijazz som utgangspunkt, før hun tilsetter et hint av R&B. I konserten tar hun i bruk elektronikk, vokal, ulike samples og trommemaskiner.   
 
Hennes nye utgivelse Jazz Codes tar utgangspunkt i en bok, med dikt skrevet til ære for jazz- og bluesikoner som Woody Shaw, Amina Claudine Myers og Mary Lou Williams. Tekstene gjenspeiler Moor Mothers teorier om «Black Quantum Futurism». En forestilling om at en  alternativ oppfatning av verden er mulig – gjennom kunst, musikk og kunnskap om svart historie.  
 
Kvelden byr også på et solo saksofon/elektronikksett levert av den danskfødte frijazz musikeren Mette Rasmussen. Med base i Trondheim har hun turnert over hele verden med ulike grupper:  ØKSE, Trio North, Rasmussen Quintet, Glass Triangle, Godspeed You! Black Emperor, MoE og flere.  

Praktisk info: Husk å beregne god tid! Alle som skal bevege seg gjennom utstillingsområdene opp til 12. etasje må sette av tid til å legge fra seg sekker, paraplyer og flytende veske i  låsbare skap i lobbyen.