Kaitlyn Aurelia Smith + Beatrice Dillon Konsert

Eksperimentell og dypt menneskelig: Inn i synth-jungelen, presentert i samarbeid med Øyafestivalen.

Dørene åpner 20:00 
Arrangementsstart 21:00 
Ståplasser
18-årsgrense 

Den amerikanske komponisten Kaitlyn Aurelia Smith spinner musikalsk silke fra sin imponerende samling av analoge synthesizere. Hennes spesialitet er å bruke de legendariske Buchla-modulære synthene fra tidlig på 70-tallet. Likevel er det lite som høres retro ut i musikken hennes, som kan karakteriseres som nysgjerrig og spennende. Hun leker seg med en spesiell fortellerteknikk i musikken, der seks fiksjonelle karakterer formidler de detaljrike sangene. På denne måten inviterer hun lyttere inn i en verden som er eksperimentell, men samtidig føles dypt menneskelig. 

I tillegg til sitt tidligere band Ever Isles, har Smith samarbeidet med Panda Bear (Animal Collective), Emile Mosseri og synthlegenden Susanne Ciani. Smith sitt siste album Let’s Turn It into Sound kom ut på Ghostly International i 2022. 

Kvelden byr også på musikk fra den London-baserte elektroniske musikeren Beatrice Dillon. Hun lager eksperimentelle komposisjoner, der sampling og kreative blandinger av dynamisk klubbmusikk og afro-kubanske rytmer utgjør hovedingrediensene. Dillions Lp-utgivelse Workaround, fra 2020, ble kåret til årets album av The Wire.  Hun er inspirert av Bridget Riley, Tomma Abts og Jorinde Voigt – som gir henne en visuell tilnærming til det å lage og spille musikk.

Presentert i samarbeid med Øyafestivalen.