Reinskinn og tinntråd RÁMIS

Utforsk reinskinn og tinntråd som elementer i duodji – tradisjonelt samisk håndverk – og utforsk hvordan duodji kan brukes for å uttrykke identitet og tilhørighet

Arrangement

Verksted

Passer for:  Ingen aldersgrense, men passer best for 18-29 år
Sted: Verksted på MUNCH

Dørene åpner: 11:00, oppmøte i lobby
Start: 12:00
Varighet: ca 4,5t

Sisttiin ja datneárppuin (les teksten på nord-samisk)

Skåerrine jïh ditnine (les teksten på sør-samisk)

På dette verkstedet kommer deltakerne til å lage samiske armbånd av reinskinn og flettet tinntråd. Verkstedet ledes av instruktører fra Oslo Sámiid Duodji som forteller om verdien i bevisst bruk av naturmaterialer i duodji og betydningen av å bære samiske symboler.

Armbåndet som lages på verkstedet kan også brukes av personer uten samisk tilhørighet. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper i søm for å delta. 

Det blir servert kaffe, tørket kjøtt og et vegansk alternativ. 

Oslo Sámiid Duodji er en lokal forening for læring og utøvelse av duodji, basert i Oslo. Foreningen jobber for å øke kunnskap om duodji via seminarer, samtaler, kurs og verksteder. Våre instruktører har i tillegg kjennskap til det skeive miljøet i Oslo og tilbyr et trygt rom hvor deltakerne kan lære mer om duodji i samisk og skeiv kontekst, og utforske sitt eget forhold til duodji.

Verkstedet skal være en trygg arena for alle. Det er nulltoleranse for diskriminerende, krenkende og hatefulle ytringer. Ta kontakt med en av våre arrangementsansvarlige hvis du opplever noe som føles upassende.

Takk til Garmeres for deres innsikt og bidrag til dette formidlingsprosjektet. 
Dette verkstedet er en del av SOLO OSLO, en serie soloutstillinger og formidlingsprosjekter av Oslo-baserte kunstnere og formidlere, støttet av Talent Norge og Canica. 

Bilde: Arnhild Haagensen & Tatjana Kolpus