Sasha Velour & Tori Wrånes Samtale

Bli med når Sasha Velour, verdenskjent drag queen og vinner av RuPaul’s Drag Race, møter performancekunstner Tori Wrånes til en samtale om drag, kunst og aktivisme

Foto: Tanner Abels og Nicholas Needham

Dørene åpner: 18:00
Arrangementsstart: 19:00
Varighet: ca 60 minutter

Samtalen foregår på engelsk.

Sasha Velour er en bejublet kjønnsflytende drag queen, kunstner, foredragsholder, illustratør og forfatter. Velour ble verdensberømt da hun vant niende sesong av «RuPaul’s Drag Race». I debutboken «The Big Reveal: An Illustrated Manifesto of Drag” løfter Velour frem drag som en unik uttrykksform med en rik historie og revolusjonær ånd, og tenker tilbake på hvordan egen og andres skeive historier har skapt drag som kunstform.

Tori Wrånes er kunstner og musiker med en transmedial praksis hvor hun blander lyd, bilde og bevegelse. Arbeidene vises som skulpturer, film, performancer, eller total-installasjoner, og er ofte stedsspesifikke. Hun arbeider alene eller kan regissere opp til 100 utøvere. Wrånes beskriver arbeidene som å koreografere med lyd. Det kan være operasangere på sykler, musikere i en skiheis, eller kuer med 12-tone stemte bjeller. Wrånes turnerer nasjonalt og internasjonalt.  
 
 
Arrangementet presenteres i samarbeid med Oslo Pride med støtte fra den amerikanske ambassaden i Oslo.