Alder: 8-12 år
Antall plasser: 12 pr uke 
Tid: uke 25, 26, 31 og 32
Man - fre: 09 - 15

Tilbudet er forbeholdt våre medlemmer, i tillegg til at halvparten av plassene bekostes av Oslo kommune og deles ut via skolene. 

Om sommerskolen

På MUNCHs sommerskole vil barna få et nært møte med Edvard Munchs kunst. I tråd med Munchs eksperimenteringsiver vil barna få jobbe med å lage mange typer bilder med fokus på skaperglede og lek.

Munch lot naturen inspirere og påvirke kunsten han lagde. Han var også opptatt av menneskets samspill med naturen og dens prosesser, og var kjent for å tøye grensene for hvordan man kan bruke de tradisjonelle kunstmediene. 

Barna får delta på verksteder med profesjonelle billedkunstnere der de sammen utforsker noen av teknikkene Munch er mest kjent for. De vil få eksperimentere og fordype seg i tegning, maleri og tresnitt. Flere av verkstedsaktivitetene vil foregå utendørs. I løpet av uken vil også danser og dansepedagog Venke Sortland engasjere barna i ulike former for øvelser og fysisk lek.

Plan for uken

Mandag er temaet tegning. Sammen med billedkunstner Jannicke Schønning ser vi på Munchs tegninger og prøver oss på å lage egne tegninger med kull og flytende tusj utendørs.

Tirsdag og onsdag skal vi jobbe med trykk. Vi ser på Munchs ulike måter å lage trykk på. Etterpå tester vi ut mange former for avtrykk sammen med billedkunstner Johannes Borchgrevink Hansen, og utforsker forskjellige måter å jobbe med tresnitt på. Det er alltid overraskende å se forvandlingen fra trykkplate til ferdig trykk!

Torsdag og fredag skal vi utforske maleri. Sammen med billedkunstner Christian Berg Gravningen skal vi se litt nærmere på Munchs malerier, og prøve ut mange måter å blande farger og male på. På fredag skal vi også lage utstilling med alt som er utført i løpet av uken.

Fredag ettermiddag blir de voksne invitert til å se utstillingen og å feire sammen med oss!

Vi er nøye med å ivareta smittevern.

Utøver sommerskolen 2021

Janicke Schønning

Janicke er født i 1974 og kommer fra Oslo. Hun har en MA i Kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo og en BA i «Fine Arts» fra Central St Martins College of Art and Design. Hun har også tatt faglærerutdanning i estetiske fag ved Høgskolen i Oslo (Oslo Met). Ellers jobber hun også som lærer ved Nydalen Kunstskole. Siden 2010 har Janicke arbeidet med et langsiktige landskapskunstprosjekt i Nordmarka i Oslo, der hun utforsker forholdet til naturen gjennom blekktegning, væravtrykk og tekst. Hun har sitt eget «skogatelier» der hun arbeider utendørs til alle årstider. Materialene er blekk, gouache og papir. Frost, regn og naturens nedbrytningsprosesser bidrar i prosessen med å skape bildene. 

Johannes Borchgrevink Hansen

Johannes er født i 1982 og kommer fra Grue i Finnskog. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med MA i kunstfag, avdeling for grafikk og Høgskolen i Lillehammer med BA i visuell kultur. Johannes jobber først og fremst med tegning og tresnitt. Han arbeider spontant med utgangspunkt i skisser som han overfører til trykkplaten, eller han velger å beholde skissen som det ferdige produktet. Motivene hans er uttrykksfulle og fulle av fart. De har ikke alltid et klart tema, men er befolket av underlige figurer som gir mange muligheter for tolkning.

Christian Berg Gravningen

Christian er født på Notodden i Telemark 1989, men bor og jobber i Oslo. Han har en BFA fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2015, med spesialisering i grafisk kunst og tegning. Nå jobber Christian først og fremst med maleri. Bildene hans kjennetegnes av en direkte og rå penselføring og vitner om en spontan tegne- og maleglede. Av inspirasjonskilder nevner Christian både Edvard Munch og tyske ekspresjonistiske malere.

Venke Sortland

Venke Marie Sortland er dansekunster og pedagog. Hun har jobbet for koreografer i og utenfor Norge, og har undervist både barn og voksne i samtidsdans. Venke har også utviklet sine egne prosjekter, først og fremst sammen kunstnergruppen Landing, som lager danseprosjekter med barn og unge som målgruppe. Gruppen har blant annet laget danseomvisninger for barn i flere av MUNCHs utstillinger. Venke jobber i dag som programprodusent for barn og unge på MUNCH, når hun ikke gjør prosjekter med Landing, eller skriver og foreleser om kunst for barn og unge.

I tillegg til de kunstneriske utøverne vil flere av våre dyktige formidlere være med og gjøre dette til en fin og minnerik uke for alle deltakere:

Benedicte Rønsen
Kunstformidler, pedagog og kunstner

Tonje Lieberg
Kunstformidler, pedagog og danser

Zeenat Amiri
Kunstformidler og kunsthistoriker

Julie Knoff Smith
Kunstformidler og kunsthistoriker