Organic Music Societies: Exotic Sin med TYSON & Neneh Cherry Anja Lauvdal & Joakim Heibø Dag 2

En feiring av livet, kunsten, fri-jazz legenden Don Cherry og den visuelle kunstneren Moki Cherry.

Arrangement

Festsal

Foto: Clare Shiland
Dørene åpner 19:00
Arrangementsstart 20:00

Konserten følges av en samtale med artistene og Lawrence Kumpf (direktør, Blank Forms) med Rob Young som moderator. 

Don Cherry var en foregangsmann innen fri-jazz (med bl.a. Ornette Coleman), med trompeten som instrument. Han flyttet til Sverige, og traff sin kone: kunstneren Moki. Sammen, og i samarbeid med andre kunstnere og musikere, ikke minst norske Karin Krog, Jan Garbarek og Arild Andersen, fremførte de sine spontane og innfallsrike forestillinger i Skandinavia på 70 og 80-tallet. To kvelder på rad er satt av til å utforske deres kunstneriske univers, hos MUNCH, programmert av Blank Forms  i New York.   
 
Naima Karlsson og Kenichi Iwasa er Exotic Sin. I kveld skal de lage musikk og sanger inspirert av Don og Moki Cherry, med hjelp av Neneh Cherry og Tyson McVey som gjester. Don og Moki Cherry var foreldrene til Neneh, og besteforeldrene til McVey og Karlsson.  
 
Publikum får høre improvisasjon og soniske musikalske landskaper. Assosiative ordrekker av Don og Moki, samt av poeten Jayne Cortez fremføres. I løpet av kvelden blir også elektroakustiske duetter framført av Karlsson og Iwasa, som sammen lager komposisjoner der både det spontane og humoristiske står sterkt. Dons trompet og hans «zen saksofoner» settes i spill, sammen med synthesizere, keyboard, bjeller og et celesta-klaver.  
 
Neneh Cherrys karriere inkluderer både pionerarbeid innen post-punk musikk, og har status som en global popstjerne. I tillegg til hennes egen musikk har hun samarbeidet med The Thing og Four Tet. Tyson McVey arbeider med jazz, elektronika og R&B. Gjennom organisasjonen Ladies Music Pub er hun aktiv i spørsmål om ikke-binære og kvinners plass i musikkindustrien.  
 
Støtte kommer fra en ny norsk fri-musikk duo, bestående av Anja Lauvdal og Joakim Heibø. Lauvdal er en av Norges mest fremdrivende talenter i band som Moskus, Skadedyr og Broen. Heibø er trommis med Ich Bin N!ntendo og MoE, og har samarbeidet med Mats Gustafsson og Lasse Marhaug. Deres kommende plate All My Clothes (Actions for Free Jazz) gjenspeiler ECM-toner og Matthew Shipp og Whit Dickeys eksplosive, rytmiske dialoger.