Apichaya Wanthiang

SOLO OSLO Apichaya Wanthiang

I den andre utgaven av SOLO OSLO inviterer kunstner Apichaya (Piya) Wanthiang besøkende til å bevege seg gjennom en pulserende, bankende, pustende installasjon. I sitt tilhørende formidlingsprosjekt har Frida Rusnak valgt å jobbe med blinde og svaksynte unge voksne.

Utstilling

10. etg
01.10.2022 – 31.12.2022

Med fokus på pusten som en måte å regulere følelser på, skaper Piya Wanthiang en sanselig opplevelse i det særegne gallerirommet i 10. etasje på MUNCH. Lys, luft og bevegelse er bestanddeler i et verk som henvender seg til hele kroppen. Dette gjør at utstillingen til Wanthiang resonnerer spesielt godt med gruppen som Frida Rusnak har valgt til sitt formidlingsprosjekt.

Dette er andre utgave av SOLO OSLO, serie soloutstillinger presentert i samarbeid med Talent Norge og Canica.

Apichaya (Piya) Wanthiang (f. 1987, Bangkok, Thailand) har en bachelorgrad fra Sint-Lukas i Brussel og en mastergrad fra Kunstakademiet i Bergen (KHiB). Gjennom en rekke ulike medier og tilnærminger, skaper hun installasjoner for å se på hvordan disse påvirker vår oppfatning, oppførsel og interaksjon med hverandre og omgivelsene. Wanthiang har undervist deltid ved Kunstakademiet i Trondheim og ved Fakultetet for kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen.

Frida Rusnak (f.1987, Sandefjord, Norge) har en mastergrad i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo, og gjorde sitt masterprosjekt i samarbeid med Kunsthall Oslo, hvor hun fokuserte på deltakende kunst og hvordan formidle kunst til unge. Hun har også en mastergrad i kulturledelse fra UIC, Barcelona. Rusnak har erfaring som formidlingsansvarlig i Transcultural Arts Production (TrAP), og som kommunikasjonsrådgiver i Kulturrådet.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer