LYTT: Samtaleprogrammet til utstillingen Gi meg et navn

Her får du opptak fra samtaler knyttet til den omdiskuterte utstillingen på Tøyen.

Historisk tilbakeblikk: En samtale om etnografiske utstillinger og blackface

Opptak fra 24. juni, MUNCH Tøyen
Du hører: Michelle Tisdel og Erlend Hegdal, i en samtale ledet av  Mohamed Abdi

Musikkviter Erlend Hegdal og sosialantropolog Michelle Tisdel diskuterer 1900-tallets etnografiske utstillinger og norske tradisjoner for blackface. Hvorfor er det viktig å lære om historien rundt disse temaene for å forstå vår tids rasisme, utenforskap og diskriminering?

Samtale: Hvem var Sultan Abdul Karem?

Opptak fra 17. juni 2021, MUNCH Tøyen
Du hører: Mohamed Abdi og Lars Toft-Eriksen

I utstillingen Gi meg et navn viser museet for første gang Edvard Munchs malerier av modellen Sultan Abdul Karem samlet. Kuratorene Mohamed Abdi og Lars Toft-Eriksen snakker om bakgrunnen og motivasjonen for å vise maleriene i dag. Samtalen tar opp samtidsperspektivene og utfordringer kuratorene opplevde under arbeidet med utstillingen.

SAMTALE: MUNCH FRA ET ANTIRASISTISK PERSPEKTIV

Opptak fra 10. juni 2021, MUNCH Tøyen
Du hører: Ida Evita de Leon, Chika Dole og Arthur Xavier Wonder Samma, i en samtale ledet av Mohamed Abdi.

Sommeren 2020 ble det arrangert store antirasistiske demonstrasjoner i hele verden som en del av Black Lives Matter-bevegelsen. I Norge demonstrerte tusenvis mot rasisme og i solidaritet med ofrene for politivold. MUNCH har invitert Ida Evita de Leon, Chika Dole og Arthur Xavier Wonder Samma som deltok i disse demonstrasjonene til en samtale om deres møte med utstillingen. Hvordan bør man fremme antirasisme i dag? Vi drøfter historieløsheten i debatter om norsk rasisme og hvordan det er å være norsk-afrikansk ungdom.

Samtalen ble arrangert i samarbeid med Black History Month Norway.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer