Camille Henrot Munn til munn

Den franske kunstneren Camille Henrot utforsker hvordan mennesker relaterer til hverandre, og til omgivelsene sine, i en stor separatutstilling hos MUNCH.

Utstilling

9. etg
16.09.2022 – 26.02.2023

Camille Henrot, Big Kiss (2019). Akvarell på papir. Gjengitt med tillatelse fra kunstneren og Hauser & Wirth © Camille Henrot

Gjennom utstillingen, som består av malerier, tegninger og en bronseskulptur, utforsker Henrot våre intime relasjoner. Hvordan fungerer intimitet som en både tiltrekkende og frastøtende kraft mellom kjærester, voksne og barn, mellom dyr og mennesker og mellom det levende og det livløse?

De kraftfulle kunstverkene til Henrot er fylt med humor og treffende ordspill. Kunstneren tar i bruk referanser fra litteraturen, psykoanalysen, sosiale medier, sosialantropologi og selvhjelpsbøker. Utstillingen hos MUNCH består av nye kunstverk fra det omfattende kunstprosjektet System of Attachment, samt et utvalg fra serien Life Drawings, som vises for første gang. I serien kommer publikum tett på to dansere som kjærtegner hverandre, kolliderer og kobles sammen.

Camille Henrot (f. 1978 i Paris, Frankrike) bor og arbeider i Berlin og New York.  Hun var den første kunstneren som mottok Edvard Munch Art Award – og utstillingen Munn til munn på MUNCH er et resultat av denne utmerkelsen. Henrots kunstneriske arbeid inkluderer en rekke uttrykksformer som film, maleri, tegning, skulptur og installasjon. I løpet av 2022 stiller hun ut på Middelheim Museum i Belgia og på Salzburger Kunstverein  i Østerrike. Henrot mottok Silver Lion prisen på Veneziabiennalen i 2013, Nam June Paik prisen i 2014 og Edvard Munch Art Award i 2015. 

  Utstillingen er laget av

 • Prosjektgruppe

  Kurator: Tominga O’Donnell
  Prosjektleder: Ingeborg Husbyn Aarsand
  Konseptutvikler og formidling: Nikita Mathias
  Tekstredaktør: Rob Young
  Registrar: Tine Schmidt Haislund
  Markedssjef: Tone Brunner

 • Design & arkitektur

  Kolab Arkitekter (Anna Andrea Vik Aniksdal og Sindre Wam)

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer