Andy Warhol: The Scream (after Munch), 1983. Silketrykk på Lenox Museum Board.Haugar Vestfold Kunstmuseum

Brikker

Hvilke historier fortelles gjennom kunsten, hvorfor fortelles de – og av hvem? Opplev et bredt spenn av kjente kunstnere, fra popkunstneren Andy Warhol, til folkekjære Nikolai Astrup og den tyske ekspresjonisten Ernst Ludwig Kirchner.

Utstilling

3. etg
25.06.2022 – 28.08.2022

I denne utstillingen kan du oppleve kunstverk i verdensklasse fra Sparebankstiftelsens DNBs kunstsamling, sentrert rundt samlingens viktigste tematiske satsninger. Gjennom interaktive elementer og engasjerende digitale virkemidler ønsker vi å invitere til refleksjon: Hvem samler kunst, hvem bestemmer – og hvordan påvirker dette kunsthistorien og vår felles kulturarv?

Utstillingen er mangfoldig og strekker seg fra den folkekjære Vestlandskunstneren Nikolai Astrup, popkunstneren Andy Warhol til avantgardisten Kurt Schwitters som bodde lange perioder i Norge. Utstillingen omfatter også tyske ekspresjonister, amerikansk fotokunst og kvinnelige pionérer som Louise Bourgeois og Sonja Ferlov Mancoba.

Sparebankstiftelsen har bygget opp sin kunstsamling siden 2005. Samlingen er bygget opp i samarbeid med norske museer, og er i sin helhet utlånt til dem. Den består av kunst som utfyller og komplementerer museenes egne samlinger, og bidrar til at museene kan formidle nye perspektiver, historier og sammenhenger til sitt publikum.

Utstillingen er utviklet av MUNCH og Sparebankstiftelsen DNB i samarbeid med KODE i Bergen. Utstillingen reiser videre til KODE i november 2022.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer