Alice Neel, David Bourdon and Gregory Battcock, 1970.

Alice Neel Hver person er et nytt univers

Alice Neel (1900–1984) var lite kjent i sin egen levetid, og det er først de siste tiårene at hun med rette er blitt anerkjent som en av de store skikkelsene i moderne amerikansk kunst. Neel hylles særlig for sine ekstraordinære portretter, som på en gripende måte beskriver den variasjonen som finnes i samfunnet.

Utstilling

9. etg
02.09.2023 – 26.11.2023

Hennes radikale verk, utført med livlige farger, uttrykksfull penselføring og urovekkende perspektiver, er sterke påminnelser om at alle sosiale og politiske utfordringer først og fremst handler om enkeltindivider. I likhet med Edvard Munch går Neel i dybden og synliggjør psyken til de enkelte som er avbildet.

Utstillingen er organisert i samarbeid med Centre Pompidou i Paris og Barbican Centre i London, og samler over 60 kraftfulle malerier og tegninger. Det er den første omfattende presentasjonen av Alice Neels kunst i Norge.  

Bildet øverst: Alice Neel, David Bourdon and Gregory Battcock, 1970. Olje på lerret, 151.8 × 142.2 cm. Blanton Museum of Art, The University of Texas at Austin, Archer M. Huntington Museum Fund, 1983. © The Estate of Alice Neel

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer