Verksted

Vi tilbyr en rekke kreative og engasjerende verksteder, enten du kommer alene, sammen med venner eller i en gruppe, uavhengig av alder og forkunnskaper.

Ønsker du en kreativ og praktisk innføring i Edvard Munchs metoder og teknikker, eller bare å leke deg med ulike kunstuttrykk under kyndig veiledning? Vi tilbyr en rekke engasjerende kunstverksteder som passer for alle, uansett alder og forkunnskaper. Verkstedene ledes av billedkunstnere eller av museets dyktige formidlere, som sørger for en lærerik og inspirerende opplevelse.

Inspirert av samlingen vår tilbyr vi et variert utvalg kreative verksteder for både barn og voksne. Verkstedene kan bestilles for en gruppe etter ønske, men settes også regelmessig opp slik at man kan melde seg på enkeltvis.

I skolens ferier tilbyr MUNCH forskjellige verksteder utviklet i samarbeid med profesjonelle billedkunstnere. Her kan barn og voksne sammen oppleve nye, engasjerende måter å erfare, skape og leke på - sjekk kalenderen for vårt tilbud.

MUNCH TRYKK

Passer for: voksne

Dette verkstedet kan bestilles digitalt, priser og mer info her. 

Edvard Munch vendte ofte tilbake til de samme temaene når han lagde grafikk, men varierte og eksperimenterte mye med uttrykket. Under veiledning av en profesjonell billedkunstner får deltakerne i dette verkstedet mulighet til å leke videre med Munchs bildeunivers i et nyere medium – silketrykk – og virkelig å gjøre det til sitt eget. Verkstedet er lavterskel og krever ingen forkunnskaper.

Tegnelek

Passer for: barn 3-6 år

Munchs tegninger består ofte av en kombinasjon av linjer, der noen er løsere og mer antydende, mens andre er kraftigere og fastere. I dette verkstedet jobber vi med større formater, og bruker både kull og vannmaling på kvalitetspapir. Her blir deltakerne utfordret på forskjellige måter å bruke tegneredskapene på. De får oppleve følelsen av å tegne med både kraft og letthet, og kjenne på hvordan hånden og redskapene veksler mellom de to /de ulike styrkene. Sammen erfarer de hvordan gjennomsiktige lag av farge kan gi formen på papiret volum og dybde. Deltakerne kan gi utløp for stemninger og følelser gjennom måten å bruke redskapene og mediene på.

Munchs malemåter

Passer for: Barn 5-15 år, barnefamilier og skoler 1.-10. trinn

Munch viste et stort spenn, når han malte. I ett og samme maleri kan det være områder der lerretet er bart, eller malingen tynt påført, mens det andre steder er smurt på store kladder med maling. La deg glede og overraske over hvor mange forskjellige måter man kan bruke maling på! Deltakerne kommer tett på Munchs malestrøk, oppdager nye sider ved Munchs bilder og får en ny forståelse av hva det å male kan bety.

MUNCHS TILFELDIGHETER

Passer for: barn 4-12 år, barnehage og skole 1.-6. trinn

Edvard Munch jobbet gjerne med spontane og store linjer og strøk i bildene sine. Han var en mester til å utnytte tilfeldigheter som oppsto underveis. I dette verkstedet lager deltakerne eksperimentelle tolkninger av Munchs motiver i fellesskap. Å bevege seg sammen er en sentral del av verkstedet, både i å forme motivet og i trykkeprosessen. Verkstedet ledes av en profesjonell kunstner.

Munchs puslespill

Passer for: voksne og ungdom fra 15 år

Oppdag uttrykksmulighetene i Munchs egen trykkemetode! Munch begynte å eksperimentere med tresnitt i Paris i 1896. Vanligvis laget man flerfargede tresnitt ved å bruke en ny plate for hver farge, men Munch fant opp en egen metode som forenklet den tungrodde prosessen. Han saget trykkplaten i flere deler og svertet deretter inn de enkelte delene med hver sin farge.

I dette verkstedet får deltakerne trykke fra ferdig skårete kopier av trykkplatene til Munchs tresnitt Kvinnehode mot stranden, i tillegg til andre motiver. Verkstedet gir publikum en engasjerende innføring i grafikkens muligheter, og alle kan enkelt oppnå fine resultater.

Vil du bestille et verstedstilbud til en gruppe?
Ta kontakt med oss på booking@munchmuseet.no

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer