Verksted

Vi tilbyr en rekke kreative og engasjerende verksteder, enten du kommer alene, sammen med venner eller i en gruppe, uavhengig av alder og forkunnskaper.

VIKTIG INFO

Verkstedspakker og en rekke av våre aktiviteter er for tiden ikke tilgjengelig grunnet hensyn til smittevern. Følg med på våre besøkssider og i vår kalender for oppdatert informasjon om hva vi tilbyr. 

Vi har åpnet for gruppebesøk med omvisning for mindre grupper. Info om gruppebesøk her

Skoleklasser og barnehager som ønsker å besøke oss finner info her

Ønsker du en kreativ og praktisk innføring i Edvard Munchs metoder og teknikker, eller bare å leke deg med ulike kunstuttrykk under kyndig veiledning? Vi tilbyr en rekke engasjerende kunstverksteder som passer for alle, uansett alder og forkunnskaper. Verkstedene ledes av billedkunstnere eller av museets dyktige formidlere, som sørger for en lærerik og inspirerende opplevelse.

Inspirert av samlingen vår tilbyr vi et variert utvalg kreative verksteder for både barn og voksne. Verkstedene kan bestilles for en gruppe etter ønske, men settes også regelmessig opp slik at man kan melde seg på enkeltvis - sjekk kalenderen for vårt tilbud.

Svevende strek – flytende farge

Munchs tegninger består ofte av en kombinasjon av linjer, der noen er løsere og mer antydende, mens andre er kraftigere og fastere. I dette verkstedet jobber vi med større formater, og bruker både kull og vannmaling på kvalitetspapir. Her blir deltakerne utfordret på forskjellige måter å bruke tegneredskapene på. De får oppleve følelsen av å tegne med både kraft og letthet, og kjenne på hvordan hånden og redskapene veksler mellom de to /de ulike styrkene. Sammen erfarer de hvordan gjennomsiktige lag av farge kan gi formen på papiret volum og dybde. Deltakerne kan gi utløp til stemninger og følelser gjennom måten å bruke redskapene og mediene på.

Dette er et verksted spesielt tilpasset de yngre barna i barnehage og på småskoletrinnet.

Munchs malemåter

Munch viste et stort spenn, når han malte. I ett og samme maleri kan det være områder der lerretet er bart, eller malingen tynt påført, mens det andre steder er smurt på store kladder med maling. La deg glede og overraske over hvor mange forskjellige måter man kan bruke maling på! Deltakerne oppdager nye sider ved Munchs bilder og får en ny forståelse av hva det å male kan bety.

Dette er et verksted som kan passe både for barn fra seks år og for voksne i alle aldre.

Munchs puslespill

Oppdag uttrykksmulighetene i Munchs egen trykkemetode! Munch begynte å eksperimentere med tresnitt i Paris i 1896. Vanligvis laget man flerfargede tresnitt ved å bruke en ny plate for hver farge, men Munch fant opp en egen metode som forenklet den tungrodde prosessen. Han saget trykkplaten i flere deler og svertet deretter inn de enkelte delene med hver sin farge.

I dette verkstedet får deltakerne trykke fra ferdig skårete kopier av trykkplatene til Munchs tresnitt Kvinnehode mot stranden, i tillegg til andre motiver. Verkstedet gir publikum en engasjerende innføring i grafikkens muligheter, og alle kan enkelt oppnå fine resultater.

Dette verkstedet henvender seg først og fremst til voksne og til ungdom fra 15 år.

Vil du bestille omvisning? Ta kontakt med oss på booking@munchmuseet.no

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer