Tekstredaktør - Vikariat

MUNCH er et levende kunstmuseum, bygget for store opplevelser. Kunst skal ikke bare være for de få, og museet arbeider aktivt med å bryte opp etablerte strukturer for å gjøre kunsten tilgjengelig for flere. Museet ønsker å drive frem innovasjon innen alle museets fagområder og som en del av dette arbeidet søker vi etter en tekstredaktør i et vikariat for formidling av kunst.

MUNCH satser ambisiøst på formidling og ønsker å ta en tydelig posisjon i museums- og kunstfeltet,
både nasjonalt og internasjonalt. Særlig viktig er formidling av museets samlinger og programmet for skiftende utstillinger bestående av ulike kunstuttrykk, inkludert samtidskunst. Vi ønsker en person med trygg språkføring og redigeringserfaring, som ser verdien av å benytte et klart språk. Du har bred erfaring med
tekst fra kunst- og kulturfeltet, hvor du har vist at du klarer å formidle komplekse kunstfaglige problemstillinger
til et bredt publikum.

Vi søker deg som er interessert i de gode historiene og blir inspirert av å formidle kunst og kunnskap på engasjerende måter.
På MUNCH arbeider vi på tvers av fagområder, for å skape kunstopplevelser som møter og involverer publikum. Vi ser etter deg som evner å være en strategisk og visjonær stemme utad, og samtidig er en inspirerende lagbygger som bruker vår fulle kompetanse på tvers av faggrupper internt på MUNCH. Vi ønsker oss en faglig sterk, trygg og entusiastisk person som også kan bidra til kompetanseheving internt, og til forbedring av konseptutviklingsprosesser og idéarbeid hos museet.

Stillingen er et 40% vikariat og 20% engasjement og varer ut 2023. Tiltredelse snarlig.

Les mer og søk på stillingen her

Søknadsfrist: 24.03.2023

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer